Anvelope Iarna, Utile Anvelope

Anvelopele de iarna – mereu sub semnul intrebarii

Sursa: www.autopieseonline24.ro

Ce fel de anvelope cumparam? Intrebarea a devenit deja una obisnuita pentru soferi, desi in urma cu ceva timp era o practica obisnuita sa conduci cu acelasi tip de anvelope, pe tot parcursul anului. Acum insa, este cunoscut faptul ca echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna este obligatorie pentru siguranta pasagerilor.

anvelope de iarna.

Exista mai multe tipuri tipuri de anvelope de iarna, cu crampoane sau obisnuite. Toate dezbaterile referitoare la diversele tipuri de anvelope trebuie sa porneasca de la ideea ca aceste anvelope au fost concepute pentru suprafete diferite. Anvelopele de iarna obisnuite sunt recomandate pentru sosele urbane deszapezite. Ele au proprietatea de ,,lipire” si astfel se comporta foarte bine pe carosabilul neacoperit de zapada sau in zonele in care zapada s-a topit. In conditii severe de iarna, se pot intruni conditiile favorabile pentru derapaj.

Anvelopele de iarna cu crampoane, se comporta mai bine pe drumurile inzapezite. Ele sunt concepute special pentru carosabilul acoperit cu gheata sau zapada. Crampoanele ofera manevrabilitate ferma si tractiune pe gheata.
Conform Autopieseonline24 este recomandat ca posesorii autoturismelor echipate cu astfel de anvelope sa conduca 200-300 km pe sosea neacoperita de zapada sau gheata si sa nu forteze foarte tare anvelopele. De asemenea, se recomanda evitarea suprafetelor din metal. Nerespectarea acestor reguli minime va contribui la cresterea uzurii, va scadea eficienta crampoanelor si durata de viata anvelopelor.

Nu uitati ca anvelopele de iarna sunt absolut necesare in sezonul de iarna, pentru siguranta dumneavoastra.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii