Anvelope Vara, Utile Anvelope

Cand sa montezi setul de anvelope vara

schimb la anvelope vara

Sezonul cald incepe sa-si faca simtita prezenta in toata tara. Precipitatiile sub forma de zapada si vremea rece sunt pe sfarsite, temperaturile cresc simtitor si conditiile de condus se schimba in acelasi timp. Odata cu venirea noului sezon, o schimbare importanta la care se gandeste orice sofer este montarea unor anvelope de vara potrivite.

In cazul unor cauciucuri de vara, legislatia auto in vigoare nu stipuleaza ca sunt obligatorii sub nicio conditie sau data, de aceea multi soferi prefera sa lungeasca folosirea profilelor de iarna, chiar si in timpul verii, gandindu-se ca fac astfel o economie. Adevarul este insa altul, pneurile de iarna isi pierd mare parte din performanta dupa un anumit prag termic si devin nesigure daca sunt folosite, punand in pericol siguranta pasagerilor si a soferului. Si chiar se uzeaza mai repede.

Cand trebuie montat setul de anvelope vara

Dupa ce temperatura exterioara creste peste pragul termic de 7 grade Celsius. Dupa acea valoare este necesar sa montati un set de cauciucuri de vara pentru ca masina sa aiba o performanta ridicata si sa aveti un condus cu un grad sporit de siguranta. Acest fapt este valabil indiferent de stilul de condus pe care il aveti, sportiv sau preventiv. Lipsa de performanta se observa in special in cazul unei franari de urgenta, cand masina are nevoie de o distanta mai ridicata pentru a stopa complet. Diferenta de 3-4 metri poate transforma o situatie la limita din care ati scapat intr-un accident nefericit. Ce alte urmari sunt:

Dezavantajele folosirii unor anvelope de iarna pe timpul verii

  • uzura intensa – cauciucul folosit in constructia profilelor este moale si isi pierde capacitatea de sustinere atunci cand este folosit la temperaturi ridicate
  • performante scazute – anvelopa are nevoie de o distanta de franare si accelerare mai ridicata
  • siguranta scazuta – o situatie limita poate fi transformata intr-un accident nefericit datorita timpului de reactie intarziat al masinii, atunci cand anvelopele sunt nepotrivite pentru vremea de afara
  • consum ridicat – rezistenta la rulare este marita, datorita moliciunii cauciului iar asta rezulta intr-un consum de carburant ridicat, masina folosind mai multa putere pentru a se deplasa.

Prin urmare, exista o serie de dezavataje majore care fac ca folosirea unor anvelope de iarna dupa pragul termic de 7 grade sa nu merite. Va recomandam sa rulati doar cu anvelope vara potrivite conditiilor de drum, care sunt intr-o stare de functionare corespunzatoare.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii