Anvelope All Season, Anvelope Iarna, Anvelope Vara, Utile Anvelope

Care sunt cele mai bune anvelope in functie de conditiile in care circulati cel mai des

Pentru a alege anvelopele potrivite, pe langa dimensiunile si specificatiile din cartea tehnica a vehiculului, trebuie sa luati in calcul conditiile in care circulati cel mai des si stilul dvs de condus.

cauciucuri-conditii

Conducerea preponderent in mediu urban

Se caracterizeaza prin rulare pe strazi mai mici, cu multe indicatoare, intersectii, lucru care face accelerarile si opririle mult mai dese. In plus, mediul urban implica si existenta unor obstacole suplimentare (gropi, linii de tramvai, borduri etc) in fata carora anvelopa trebuie sa faca fata cu bine si destul de des. Prin urmare, este important sa se ia in calcul acesti factori. Astfel, o anvelopa potrivita pentru rularea in trafic urban trebuie sa fie:

  • Performanta in ceea ce priveste distanta de franare. Aceasta trebuie sa obtina distante de franare scurte, atat pe carosabil umed cat si pe carosabil uscat.

  • Robusta. O anvelopa de oras trebuie sa fie rezistenta pentru a face fata obstacolelor si franarilor / accelerarilor frecvente.

Conducerea preponderent pe autostrada si in afara oraselor

Aceste zone se caracterizeaza prin rulare cu viteza ridicata si lungi distante parcurse. Caracteristicile care trebuie luate in calcul in cazul unei anvelope care va circula mai mult in acest tip de trafic sunt:

  • Rezistenta kilometrica. Din cauza desei rulari cu viteza ridicata, anvelopa este supusa la o uzura accentuata. Ca atare, aceasta este o constrangere foarte importanta de luat in calcul, iar soferii care circula cel mai des pe autostrada si in afara oraselor trebuie sa aleaga o anvelopa rezistenta la uzura.

  • Gradul de confort. Pentru a limita oboseala in timpul calatoriilor, se recomanda alegerea unei anvelope care ofera un grad ridicat de comfort, atat pentru a absorbi cat mai eficient vibratiile, cat si pentru a scadea nivelul de zgomot.

  • Performanta in ceea ce priveste distanta de franare. Avand in vedere viteza mare de rulare, este nevoie de o anvelopa care sa asigure franare in conditii de siguranta, pe distante cat mai scurte, atat pe carosabil uscat cat si pe carosabil umed.

    Conducerea unei masini sport

    Daca conduceti o masina performanta si aveti un stil de conducere sport, este necesar sa alegeti anvelope care ofera un excelent nivel de aderenta si care permit abordarea rapida a virajelor.

Daca conduceti o masina de teren

Oferta de anvelope pentru aceste tipuri de vehicule este variata, insa in functie de categora de autovehicul pe care o detineti (off-roader mare, SUV, crossover) si in ce conditii il utilizati trebuie sa alegeti anvelopa potrivita. Daca utilizati masina in special in off-road trebuie sa achizitionati cu anvelope mai cramponate, insa acestea nu vor oferi performnate optime si pe asflat.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii