Lansari anvelope, Noutati

Cele mai noi anvelope de vara UHP de la Falken: Azenis FK510

FK510-01_klein

 

Piata anvelopelor de performanta ultra-inalta (ultra high performance, UHP) este intr-o continua crestere, iar ca raspuns la acest fapt cei de la Falken propun cea mai avansata solutie din punct de vedere tehnologic lansate de ei pana acum, Falken Azenis FK510.

 

Acest model de top a convins deja pe cei de la celebra publicatie Autozeitung, de la care au primit calificativul “foarte recomandate” in cel mai recent numar al revistei. Asociatia Germana a Inspectorilor Tehnici (GTUE) a oferit acelasi calificativ anvelopelor. Azenis FK510 ofera performante extrem de ridicate in special in ceea ce priveste comportamentul pe carosabil umed.

 

Microstriatii lamelate ce protejeaza impotriva acvaplanarii

Cauciucurile Azenis FK510 incorporeaza caracteristici si tehnologii avansate ce ofera performante imbunatatite pe carosabil umed, fiind solutia ideala impotriva acvaplanarii. Banda de rulare a anvelopelor are un design ameliorat ce prezinta caneluri circumferentiale late si umeri cu un contur rotunjit.

Numeroase microstriatii lamelate (mai exact, mici “taieturi” prezente pe blocurile de cauciuc) optimizeaza suprafata de contact a anvelopei pe carosabil, in special in virare si ajuta la evacuarea stratului de apa dintre anvelopa si carosabil cu o eficienta sporita.

 

Tehnologia Adaptarii Constante a Presiunii pentru un condus mai dinamic

Inginerii care au lucrat la proiectarea anvelopelor FK510 au dorit sa implementeze cat mai bine viziunea lor referitoare la o banda de rulare de ultima generatie. Rezultatul acestei viziuni este o banda de rulare ce ofera o distributie consistenta si echilibrata a presiunii in amprenta pneurilor.

Denumita si ACP (Adaptare Constanta a Presiunii, Adaptive Constant Pressure), tehnologia utilizata in constructia acestei benzi de rulare avansate optimizeaza franarea, stabilitatea directionala si timpii de reactie.

 

Tehnologie de design 4D Nano pentru aderenta ridicata si confort sporit

Canelurile longitudinale si peretii laterali cu flexibilitate sporita ofera anvelopelor Azenis FK510 un nivel sporit de adaptabilitate la comenzile soferului, in mod special in momentul virarii sau a schimbarii sarcinii de greutate transportate. Pe langa imbunatatirea nivelului confortului la condus, aceste anvelope ofera distante de franare mai scurte si o calatorie mai linistita.

Cei de la Falken au incorporat tehnologia 4D Nano in constructia compusului din care sunt fabricate anvelopele pentru a putea beneficia de performante superioare in ceea ce priveste aderenta si nivelul uzurii.

falken-tyre-test-nurburgring

Declaratie din partea lui Andreas Giese, product manager la Falken Europe, in urma lansarii anvelopei:

“Anvelopele Falken Azenis FK510 ofera un mix impresionant intre un compus de materiale inovator si un design ultra modern. Cauciucul este rezultatul experientei dobandite in ultimii ani de Falken, dupa mii de kilometri parcursi pe piste de curse si circuite de test. Azenis FK510 ofera tot ceea vor soferii care prefera un stil de condus dinamic, permitand o stabilitate directionala superba atat pe drumuri drepte cat si in virare, distante de franare considerabil reduse si o rezistenta sporita la acvaplanare.”

 

Anvelopele vor fi disponibile incepand cu primavara lui 2016 si vor intra pe piata in dimensiuni ce variaza intre 17 si 20 de inch cu indicele de viteza ‘Y’. In timp, vor fi lansate si mai multe dimensiuni.

Toate dimensiunile beneficiaza de protectie pentru jante. Unele jante pot fi aprobate pentru viteze mai mari de 300 km/h (‘Y’) de catre inspectori specializati si de catre producatori.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii