Anvelope Iarna, Utile Anvelope

Cum sa va pregatiti masina pentru iarna

anvelope de iarna

Mai presus de toate, indiferent de sezon, exista anumite lucruri de baza care trebuie verificate:

  • Starea generala a anvelopelor: fisurile, umflaturile usor vizibile cu ochiul liber
  • Starea de uzura a anvelopelor: puteti verifica uzura benzii de rulare
  • Prezenta unei roti de rezerva sau unui a kit de reparatii in stare buna
  • Nivelul uleiului
  • Nivelul lichidului de racire

In ceea ce priveste kitul de securitate, de asemenea trebuie verificate urmatoarele lucruri:

  • Triunghiul
  • Vesta galbena
  • Extinctorul (atentie la data de expirare, aceasta trebuie sa fie intre 5 -10 ani, in functie de model)
  • Trusa de prim ajutor: dezifectant, banda etc.

 

1. Anvelopele

Odata ce temperatura scade sub 7 grade C, anvelopele de vara nu mai sunt potrivite acestor conditii meteo deoarece cauciucul anvelopei de vara se intareste si astfel scade performanta si calitatea anvelopelor dumneavoastra. Pentru a evita acest lucru, va sfatuim sa optati pentru anvelope de iarna care va asigura siguranta si tractiunea necesara pentru aceasta perioada a anului. Pentru regiunile cu o iarna mai blanda, va puteti orienta catre anvelope all season, care va permit sa obtineti performante bune pe tot parcursul anului, fara a fi nevoie sa le schimbati de 2 ori pe an. Acest lucru poate aduce avantaje economice, dar este recomandat sa fiti atenti ca aceastea sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra si conditiilor climatice.

 

2. Lanturi sau huse

lanturi sau sosete pentru anvelope de iarna

In sezonul de iarna, cand drumul este acoperit cu zapada si gheata, este important sa va echipati anvelopele cu lanturi sau huse antiderapante, ce trebuie puse pe cel putin doua roti ale vehiculului. Le puteti utiliza doar pe drumurile inzapezite, in caz contrar exista riscul deteriorarii echipamentului dumneavoastra.

 

3. Lichid de parbriz

Trebuie sa aveti un lichid de parbriz special pentru iarna, atunci cand temperatura scade la -25 grade Celsius, ceea ce va impiedica inghetarea lichidului si crearea de defectiuni mecanice in sistemul de pulverizare.

 

4. Bateria

baterie

Bateria devine un element foarte fragil in timpul iernii, din cauza frigului. Este importanta verificarea starii bateriei folosind un voltmetru. Cand faceti verificarea motorului dumneavoastra, acesta trebuie sa fie oprit iar tensiunea trebuie sa aiba valori cuprinse intre 12.5 si 12.8 volti. Daca valorile acesteia sunt mai mici de 11.7 volti este recomandat mai intai sa reincarcati bateria.

 

5. Produse protectie

Exista un element al vehiculului a carui pastrare necesita o atentie deosebita, si anume chederele / garniturile de cauciuc. Prin urmare, exista un lubrifiant cu silicon sub forma de spray, folosit pentru a pulveriza partile sensibile, cum ar fi chederele portierei, stergatoarele de parbriz, etc. Aceasta previne inghetarea si craparea chederelor.

 

6. Becuri

Cutia de becuri de schimb este foarte importanta, deoarece pe parcursul sezonului rece se intuneca mai devreme, asa ca, daca este necesar, trebuie sa o aveti la dispozitie pentru a calatori in siguranta.

 

7. Stergatoarele

stergatorare parbriz

Este recomandat sa inlocuiti stergatoarele de parbriz uzate, pentru a evita situatia de a va gasi in mijlocul unei furtuni, avand vizibilitate 0.

 

8. Caroseria vehiculului

caroserie

Pentru a proteja masina dumneavoastra in timpul iernii, se recomanda curatarea acesteia in totalitate la inceputul lunii octombrie si aplicarea unui strat de ceara pe toata caroseria. Vehiculul dumneavoastra va fi protejat impotriva sarii din zapada, care este foarte coroziva.

 

9. Kit special pentru iarna:

  • racleta parbriz
  • Manusi
  • Lanterna
  • Lopada de zapada (pentru cele mai dure regiuni)
  • Patura

Consultati oferta completa AnvelopeMAG pentru: anvelope de iarna

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii