Noutati, Noutati despre anvelope

Fabrici de anvelope din Romania

Fabrica de anvelope Pirelli

In ultimii ani compania Pirelli a investit peste 300 milioane de euro pentru a crea in tara noastra, la Slatina, un important punct de productie pentru anvelope performante destinate turismelor si SUV-urilor. Pe langa acestea, tot in Slatina este produs steelcordul, element component al anvelopelor radiale. De asemeni, Pirelli va produce în România, între altele, și pneuri pentru Formula 1. Astfel, Pirelli se angajeaza că va investi la Slatina 200 de milioane de euro până în 2021 şi vor fi create astfel peste 500 de noi locuri de muncă.

fabrica anvelope pirelli

Fabrica Pirelli Slatina a sarbatorit in 2019  10 ani si este una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope la nivel mondial, fiind dotata recent cu echipamente performante si utilizand cele mai recente tehnologii in materie de productie de anvelope.

Anvelopele iesite pe portile fabricii din Slatina indeplinesc cele mai inalte standarde ale producatorului de anvelope Pirelli, fiind incadrate in gama: High-Performance, Ultra-High-Performance, SUV si Winter. De asemeni, Pirelli fiind sponsor in competitiile F1, gama de anvelope Pirelli P Zero destinata pentru F1, este produsa la Slatina.

Fabrici de anvelope Michelin

Compania Michelin este prezenta in tara noastra din anul 2011, detinand trei fabrici de anvelope:

  • Silvania Zalau – produce anvelope de camion tubless sau anvelope cu camera, sub marcile Kormoran, Taurus si Riken si anvelope industriale Michelin.
  • Victoria – Floresti Prahova – producand anvelope Michelin, anvelope BF Goodrich, anvelope Kormoran, anvelope Kleber, destinate Europei, Asiei si Americii de Nord.
  • RomSteel Cord Zalau – construita in totalitate de Michelin, produce cord metalic, element folosit in fabricarea anvelopelor.

fabrica anvelope michelinIn cadrul celor trei fabrici activeaza aproximativ 3000 de angajati si sunt produse diferite marci si modele de anvelope, destinate atat pietei din Romania cat si altor piete din Europa, Asia sau America de Nord.

 

Fabrica de anvelope Continental

Compania Continental a inaugurat in urma cu 12 ani fabrica de anvelope de la Timisoara, reusind de atunci sa produca peste 100 milioane de anvelope de 16, 17 sau 18 inch destinate in special exportului. Clientii cei mai importanti pentru fabrica de anvelope Continental de la Timisoara sunt: Dacia, Nissan, Fiat, Toyota, GM. In plus compania Contintental se afla in negocieri cu uzina Ford pentru a echipa automobilele produse la Craiova cu anvelope Continental.

fabrica anvelope continental

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii