Anvelope All Season, Anvelope Iarna, Anvelope Vara, Utile Anvelope

Inspectie si intretinere anvelope

verifica presiune anvelope

Cateva recomandari pentru inspectia si intretinerea anvelopelor:

– Presiunea anvelopelor (inclusiv a rotii de rezerva) trebuie verificate lunar si presiunea trebuie corectata daca nu mai corespunde valorilor recomandate. Presiunea anvelopei trebuie verificata la rece (anvelopele nu au fost utilizate de 2 ore sau au fost utilizate mai putin de 3 km, la o viteza mica) sau la cald, adaugand 0,3 bar la presiunea recomandata.

– Umflarea cu azot nu scuteste utilizatorii de verificarea frecventa a presiunii anvelopelor

– In caz de pierdere anormala de presiune, verificati starea anvelopi la exterior si la interior si starea rotii si a valvei.

– Verificati gradul de uzura al anvelopei (inlocuiti daca a fost atins nivelul legal de uzura) si consultati un profesionist in anvelope in caz de uzura anormala a anvelopei sau de grade diferite de uzura la anvelope pe aceeasi osie.

– Orice perforatii vizibile, taieturi si deformari trebuie examinate de un specialist in anvelope. Nu utilizati o anvelopa deteriorata sau o anvelopa care a rulat cu pana fara interventia unui specialist.

– In cazul anvelopelor care pot fi rulate la presiune scazuta in anumite conditii, trebuie respectate cu strictete instructiunile de utilizare furnizate de fabricantul de anvelope.

– Trebuie sa verificati, si dumneavoastra si un specialist in anvelope, orice semne anormale, de exemplu vibratii, zgomote sau frecari

– Orice anvelope care prezinta semne clare de uzura (fisuri, etc.) trebuie examinate de un specialist, chiar daca nu au fost utilizate sau au fost utilizate foarte putin (de ex. roti de rezerva, caravane, autorulote, remorci.)

 

 

 

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii