Noutati, Noutati despre anvelope

Michelin lanseaza in productie anvelope de tip Airless

Producatorul de anvelope Michelin anunta ca va incepe productia anvelopelor de tip Airless: anvelope care nu au nevoie de presiune pentru a fi utilizate. Aceasta tehnologie, denumita Tweel, va fi implementata de catre producatorul de anvelope Michelin, insa, in prima faza doar pentru anvelope industriale.

anvelope-airless michelin

Ideea de a combina un pneu si o roata intr-un singur obiect, s-a dovedit a fi un concept destul de popular, desi inca nimeni nu a inteput sa produca in masa acest tip de anvelope.

anvelope-airless-michelin

Anvelopele Tweel vor fi fabricate in Piemont, Carolina de Sud, fabrica care va produce doar acest tip de anvelope. Acestea utilizeaza o parte centrala metalica, care se fixeaza cu ajutorul suruburilor, la fel ca o roata conventionala, iar spitele sunt fabricate dintr-o poli-rasina, flexibila, care se poate „deforma” in momentul in care intalneste un obstacol. Banda de rulare poate fi asemanatoare pneurilor conventionale, fiind diferita in functie de contextul in care vor fi folosite anvelopele. Din moment ce anvelopele nu sunt umflate, nu exista nici un risc cu privire la o pana sau la o explozie.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii