Noutati, Noutati despre anvelope

Noua tehnologie Noise Shield pentru anvelope silentioase, de la Dunlop

Reglementarile la nivel european impun producatorilor de anvelope sa afiseze pe noul model de eticheta nivelul de franare pe carosabil umed, eficienta in rulare si nivelul de zgomot. Fara nicio legatura cu aceste trei aspecte, Dunlop a inventat o noua tehnologie pentru anvelope cu strat de spuma reduce semnificativ zgomotul din interiorul masinii.

noise-shield-2

Tehnologia, denumita “Noise Shield”, influenteaza zgomotul produs în interiorul masinii prin rezonanta cavitatii anvelopei (Tire Cavity Resonance -TCR). Dunlop mentioneaza ca noile anvelope, datorita acestei tehnologii Noise Shield, reduc zgomotul in interiorul masinii cu pana la 4 decibeli. Stratul de spuma care este lipit pe interiorul pneului contribuie la diminuarea vibratiei in cavitatea anvelopei.

  “Noua tehnologie estompeaza in mod eficient rezonanta cavitatii anvelopei (Tire Cavity Resonance -TCR) atunci cand zgomotul atinge apogeul in interiorul anvelopei, reducandu-l cu pana la 11 dBA, ceea ce genereaza in interiorul masinii o diminuare a zgomotului pana la 4 dBA. Astfel tehnologia contribuie la un nivel silentios de zgomot în interiorul vehiculului indiferent de viteza masinii”.

Structura de spuma din stratul Noise Shield este foarte usoara si gratie formulei sale avansate, ea nu afecteaza performantele anvelopei si nici capacitatile sale relative la viteza. Spuma este parte integranta a intregii vieti a anvelopei, fara ca, in conditii normale de utilizare, sa isi piarda capacitatea de a reduce nivelul de zgomot.

Companiei Dunlop i s-a solicitat aceasta tehnologie de catre Audi, pentru modelele sale cele mai sportive, pentru RS6 si RS7, precum si pentru noul sau A8. In prezent, tehnologia Noise Shield dezvoltata de Dunlop este disponibila pentru echiparea urmatoarelor vehicule:

A. Audi RS6

a. Anvelope vara Dunlop SP Sport Maxx GT – 285/30ZR21(100Y) XL

b. Anvelope iarna Dunlop SP WinterSport 4D – 285/30ZR21 100W XL

B. Audi RS7

a. Anvelope iarna Dunlop SP WinterSport 4D275/30R21 98W XL

C. Audi A8

a. Anvelope vara Dunlop SP Sport Maxx GT275/35R21 103Y XL

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii