Nou pe AnvelopeMAG, Noutati

Anvelopa vara CONTINENTAL Premium Contact 6

Anvelopa vara CONTINENTAL Premium Contact 6

In iarna anului 2016, Continental a lansat in teste o anvelopa menita sa inlocuiasca in acelasi timp atat anvelopa Premium Contact 5, cat si anvelopa Sport Contact 5 (in primavara anului 2017) si anume, noua anvelopa Continental Premium Contact 6.

Acest model de anvelopa incearca si reuseste cu succes sa imbine confortul si eficienta anvelopelor din gama Premium Contact cu performanta de top, aderenta si precizia in viraj a anvelopelor din gama Sport Contact.

Anvelopa Premium Contact 6 ofera o combinatie de performanta si confort, de nivelul celor mai bune anvelope vara de piata, cum ar fi Michelin Pilot Sport 4 sau Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 .

Conceptie

In proiectarea acestei anvelope, inginerii de la Continental au avut in vedere unificarea liniilor de anvelope Premium si Sport. Acest obiectiv a impus integrarea unor calitati unice specifice celor 2 profile de anvelope. Astfel, proprietati ca franarea pe carosabil umed, rezistenta sporita la rulare indelungata sau manevrabilitatea pe carosabil uscat, atribute de design ce necesita directii diferite de proiectare si dezvoltare au fost integrate foarte inteligent de echipa de proiectare de la Continental, rezultand solutii si inovatii noi . Noile inovatii includ un compus nou de siliciu pentru distante scurte de franare pe carosabil umed, un nou polymer rezistent la uzura cu o textura mai flexibila, special proiectat pentru a oferi un kilometraj cu 15% mai ridicat, precum si un nivel de zgomot exterior  scazut cu pana la 10%, dar si un design avansat de tip macro-block ce ofera aderenta in plus si precizie mai ridicata pentru condusul de tip sportiv .

Anvelopa vara CONTINENTAL Premium Contact 6

Performante

Raportat la anvelopa Continental Premium Contact 5, anvelopa care ocupa pana recent locul actual al anvelopei Continental Premium Contact 6 la nivel de performanta, se pot observa imbunatatiri semnificative cum ar fi :

CONTINENTAL Premium Contact 6

Manevrabilitate imbunatatita cu 3%.

Kilometraj (distanta pe care o poti parcurge cu anvelopele pana la uzura) imbunatatit cu 15%.

Nivelul de zgomot interior redus cu 2%

Nivel de zgomot exterior redus cu 10%

Singurele capitole la care anvelopa a ramas la acelasi nivel sunt distanta  de franare pe carosabil umed si pe carosabil uscat.

Tehnic anvelopa se prezinta impecabil.

In teste avem confirmarea ca anvelopa Continental Premium Contact 6 isi merita din plin reputatia.

Rezultate in teste

Intr-un test organizat de TyreReviews la invitatia Continental pe circuitul MonteBlanco din sudul Spaniei, anvelopa a fost pusa fata in fata cu anvelopele Sport Contact 5 si Premium Contact 5 care au stat la baza noului model .

In mod evident noua anvelopa s-a comportat excelent. Pe modelele de BMW testate, Premium Contact 6 a fost de departe superioara la capitolele aderenta generala, virare in viteza, echilibrul masinii si manevrabilitate in situatii limita. Mai impresionant este faptul ca acest model s-a dovedit a fi mai sportiv in fata anvelopei Sport Contact 5, oferind un control mai bun la virarea la viteza si pastrand un nivel similar de aderenta.

Intr-o alta serie de teste organizate de Auto Bild, organizate pentru anvelopele de vara, acest nou model de anvelopa a reusit sa se mentina pe primele pozitii intre 51 modele de anvelope testate.

Publicatia ii acorda atribute precum “cele mai bune caracteristici de conducere pe carosabil umed si carosabil uscat, control de performanta cu un raspuns precis la viraj, si distante bune de franare pe carosabil uscat si carosabil umed“ si totodata lauda “randamentul kilometric superior“. Rezumand, acestia concluzioneaza : “Castigatorul clar al acestei competitii este noua Premium Contact 6 de la Continental. Nu a dezamagit la nici una dintre cele 12 categorii si a castigat nu numai testul per ansamblu, dar totodata si titlul de Campionul-Eco”.

Intr-un ultim test organizat de cei de la Auto Bild anvelopa Premium Contact 6 a demonstrat un echilibru perfect, obtinand note maxime la cele 6 criterii de testare, cea ce i-a facut pe cei de la Auto Bild sa afirme ca are “aderenta foarte buna in conditii de carosabil umed si carosabil uscat, dar si o rezistenta de rulare excelenta“

Dimensiuni

Noua anvelopa de vara Premium Contact 6 este disponibila in 70 de dimensiuni diferite cu marimi de la 16 la 21 inch, atat pentru SUV-uri, cat si masini de familie. Ca si latime a benzii de rulare este dispnibila intre 195 si 275 mm. Anvelopa este aprobata pentru a rula cu o viteza de pana la 186 mph (300 km/h).

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii