Anvelope All Season, Anvelope Iarna, Anvelope Vara, Utile Anvelope

Senzori pentru monitorizarea presiunii din anvelope

Senzori pentru monitorizarea presiunii din anvelope

 Incepand cu 1 noiembrie 2014, o noua Directiva a Uniunii Europene precizeaza faptul ca toate automobilele noi trebuie sa fie echipate cu astfel de senzori pentru monitorizarea presiunii in anvelope – Senzori TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). Acestea sunt sisteme intregrate autovehiculului si au rolul de a monitoriza permanent presiunea in anvelope. Sistemele de monitorizare sunt de doua tipuri:

Sistem direct, care verifica presiunea in pneu cu ajutorul unui senzor amplasat in interiorul rotii. Acesta transmite informatia wireless catre o unitate amplasata in interiorul masinii. Astfel, soferul are posibilitatea de a citi permanent valorile presiunii inregistrate in fiecare anvelopa in parte si sa primeasca o avertizare in cazul in care presiunea scade sub valorile normale.

 Sistem indirect, care verifica presiunea in pneu cu ajutorul senzorului ABS si de tractiune al vehiculului. Acesta masoara viteza de rotatie a fiecarei roti, iar in momentul in care presiunea ajunge la valori incorecte, viteza de rotatie a rotii se modifica.

B03 1TIRE 24 CCI TIRE PRESSURE

 Avantajele oferite de senzorii TPMS sunt:

  • Cresterea nivelului de siguranta in timpul rularii;

  • Scaderea riscului de a deteriora anvelopele din cauza rularii cu presiune incorecta in pneuri;

  • Evitarea riscului de a avea un consum marit de carburant din cauza unei presiuni neadecvate in anvelope.

Ce trebuie sa stiti in momentul in care doriti sa achizitionati jante?

In cazul in care masina dumneavoastra este echipata cu senzori TPMS, trebuie sa verificati daca acesta este sistem direct sau sistem indirect. In cazul in care detineti sistemul indirect, puteti sa achizitionati orice fel de jante. In sistuatia in care automobilul dumneavoastra este echipat cu senzori directi, trebuie sa aveti in vedere doua aspecte foarte importante:

  • Jantele pe care doriti sa le achizitionati trebuie sa fie compatibile cu senzorii TPMS;

  • Pentru schimbarea anvelopelor si montajul senzorilor pe noile jante trebuie sa apelati la un specialist, deoarece tehnologia TPMS este foarte complexa si necesita echipamente speciale pentru montaj, intretinere sau pentru orice alte probleme aparute pe parcursul utilizarii.

img

 

Consultati acum oferta completa AnvelopeMAG pentru anvelope si jante.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii