Teste Anvelope, Teste anvelope All Season

Test 2011 la anvelopele all-season (toate anotimpurile)

Test 2011 la anvelopele all-season (toate anotimpurile)

Anvelopele all-season nu ofera acelasi nivel de performante precum anvelopele de vara, respectiv anvelopele de iarna

Testul la anvelopele pentru toate anotimpurile reaminteste faptul ca este dificil de obtinut produse cu inalte performante, atat in timpul verii cat si in conditii de iarna. Astfel, doar un singur model testat a fost considerat ca fiind „recomandat”. In timp ce anvelopele de iarna din comparativele TCS – Touring Club Suisse, reusesc in mod constant sa obtina rezultate convingătoare, anvelopele all-seasons cu dimensiunile 175/65 R 14 T prezinta performante globale medii. Pana si modelul de anvelopa Goodyear Vector 4Seasons creditat cu un „recomandat” prezinta lacune mici la comportamentul pe toate suprafetele incluse în test. La comportamentul pe zapada, doar doua produse (Goodyear și Kleber) au atins cu dificultate nivelul de performanta al pneurilor de iarna, în timp ce celelalte modele testate au avut rezultate complet nesatisfacatoare.
Pe drumurile inghetate, toate anvelopele au avut performante net inferioare comparativ cu cauciucurile de iarna din aceeasi clasa. Aprecierea comportamentului pe drumuri ude si uscate a fost facuta pe baza testelor pentru anvelopele de vara. Astfel, pe carosabil uscat, doar o anvelopa all-seasons (Vredestein) poate concura cu anvelopele de vara. In schimb, datorita probabil obiectivului contradictoriu de a obtine performante bune atat pe zpada, cat si pe uscat, aceasta anvelopa all-seasons s-a dovedit cea mai putin performanta pe zapada.
Toate celelalte avelope all-seasons au prezentat mici lacune la comportamentul pe carosabil uscat. Aceste lacune nu sunt problematice, dar soferii ce utilizeaza frecvent anvelopele all-seasons in astfel de conditii de drum trebui să fie constienti de aceste neajunsuri. Cu excepția unui singur model de anvelopa (Kleber) care a prezentat deficiente mari pe carosabil umed, toate celelalte anvelope testate s-au comportat bine la aceasta proba. In schimb, anvelopele all-seasons sunt la egalitate cu celelalte anvelopele, atat in privinta consumului de carburant (o diferență de doar 4%), cat si la rezistenta la uzură. In concluzie, trebuie recunoscut ca nicio anvelopa all-seasons nu se dovedește buna în toate testele, si cum acest criteriu este esential pentru a primi calificativul de „foarte recomandat” din partea TCS – Touring Club Suisse, nici un model testat nu a obtinut aceasta recomandare.

Anvelope all-season Kleber la AnvelopeMAG

Anvelope all-season GoodYear la AnvelopeMAG

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii