Teste Anvelope, Teste anvelope All Season

Test 2016 la anvelope all season 205/55R16 (Gute Fahrt)

Gute Fahrt

A sosit si primul test la anvelope all season din anul 2016. Revista Gute Fahrt (Germania) – publicatie ce vizeaza in principal pasionatii de Volkswagen si Audi – a supus testului 9 anvelope all season: segment de anvelope ce se afla intr-o crestere continua in Europa. Anvelopelor le-au fost testate performantele atat in conditii de vara (franare pe uscat si umed, manevrabilitate pe uscat si umed, rezistenta la rulare, nivelul zgomotului, nivelul confortului) cat si in conditii de iarna, pe zapada. Anvelopele all season au fost comparate si cu doua profiluri de anvelope dedicate sezoanelor de vara (Continental EcoContact 5) si iarna (Dunlop Winter Sport 5).

Anvelopele de dimensiune 205/55R16 (in indici de viteza H si V) au fost montate pe autoturisme Audi A3 pentru testele de vara si Volkswagen Golf pentru testele de iarna (zapada), fiind testate in total 10 aspecte.

Rezumatul testului:

Rezultat test anvelope all season 205/55R16

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2Dupa ce au fost adunate toate rezultatele testelor, echipa de test de la Gute Fahrt a declarat ca Goodyear produce cele mai bune anvelope all season„. Anvelopele Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 au fost declarate castigatoarele testului si a stat deasupra celorlalte noua anvelope concurente cu un calificativ „Foarte Bun –„. Gute Fahrt au laudat atat producatorii cat si anvelopele in sine: Prin noua anvelopa Vector, pionierii in materie de anvelope all season, Goodyear, au etalat toata experienta acumulata in ultimele decenii. Iar, din aceasta cauza, aceste anvelope sunt imbatabile.

Alte doua anvelope all season au fost foarte laudate de publicatia din Germania: Nokian Weatherproof si Michelin CrossClimate, ambele profiluri primind calificativul „Bun +„. Singurele critici primite de aceste doua anvelope au fost ca Nokianul are tendinta de a subvira iar CrossClimate nu a aratat rezultate la fel de bune ca si Goodyear in ceea ce priveste rezistenta la acvaplanare.

Anvelopele Hankook Kinergy 4S si Uniroyal All Season Expert au primit calificativul „Bun„, in timp ce Falken AS200 Euro All Season, Pirelli Cinturato All Season si Vredestein Quatrac 5 auTest 2016 la anvelope all season 205/55R16 primit un calificativ putin mai slab, si anume „Bun –„. Ultima anvelopa din test, cu un calificativ de „Satisfacator„, a fost Westlake All Seasons. Cei de la Gute Fahrt nu au putut oferi un raspuns concret intrebarii „este acest brand chinezesc, Westlake, comparabil cu competitia din europa?”. Anvelopele Westlake au aratat performante destul de bune pe zapada si pe traseul umed circular, dar nu au putut egala competitia in majoritatea testelor, atat pe carosabil uscat cat si pe carosabil umed. Cauciucurile din China au avut cele mai slabe rezultate la franarea pe umed si cea mai mica rezistenta impotriva fenomenului de acvaplanare.

Cum raTest zapada la anvelope all season 205/55R16mane cu anvelopele de vara si anvelopele de iarna care au fost montate pe Audi si VW alaturi de anvelopele all season? Rezultatele notate de cei de la Gute Fahrt ar trebui sa serveasca drept exemplu evident pentru soferii care circula pe tot parcursul anului cu anvelope de vara, indiferent de temperatura sau de starea drumului.

Deloc surprinzator, atat anvelopele de vara cat si anvelopele de iarna au aratat rezultate bune in ceea ce priveste rezultatele testelor in sezoanele pentru care sunt proiectate. De asemenea, anvelopele de iarna au aratat rezultate destul de bune si in majoritatea testelor de vara. De cealalta parte, anvelopele de vara nu s-au comportat – in mod evident – deloc bine pe zapada. Anvelopele de vara si de iarna nu au fost incluse in clasamentul final si au fost folosite exclusiv ca element de comparatie cu cele all season.

Rezultatele finale:

  1. GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-2

    Avantaje: Cele mai bune rezultate pe carosabil umed si inzapezit. Manevrabilitate superioara pe umed. Rezistenta mica la rulare. Foarte confortabile.

    Dezavantaje: Rezistenta medie la acvaplanare

  2. NOKIAN Weatherproof

    Avantaje: Rezistenta mica la rulare. Foarte silentioase. Foarte bune in combaterea acvaplanarii.

    Dezavantaje: Manevrabilitate medie pe drumuri ude.

  3. MICHELIN CrossClimate

    Avantaje: Manevrabilitate foarte buna pe umed. Distante de franare foarte bune pe orice tip de drum. Foarte bune in combaterea acvaplanarii.

    Dezavantaje: Supravireaza uneori pe zapada sau drumuri ude.

  4. HANKOOK Kinergy 4S (H740)

    Avantaje: Foarte silentioase. Manevrabilitate foarte buna pe umed si pe zapada. Distante de franare foarte bune in toate conditiile testate.

    Dezavantaje: Rezistenta la rulare ceva mai ridicata.

  5. UNIROYAL All Season Expert

    Avantaje: Foarte bune impotriva acvaplanarii. Cele mai bune rezultate pe zapada.

    Dezavantaje: Rezistenta la rulare ridicata. Manevrabilitate moderata pe umed.

  6. PIRELLI Cinturato All Season

    Avantaje: Rezistenta la rulare foarte buna. Distante de franare foarte scurte pe uscat.

    Dezavantaje: Rezultate medii pe zapada. Destul de slabe impotriva acvaplanarii.

  7. VREDESTEIN Quatrac 5

    Avantaje: Performante bune pe carosabil uscat. Foarte silentioase.

    Dezavantaje: Destul de slabe impotriva acvaplanarii. Distante de franare putin mai lungi pe zapada.

  8. FALKEN AS200 Euro All Season

    Avantaje: Manevrabilitate foarte buna in toate conditiile. Foarte silentioase. Distante de franare in mare parte bune.

    Dezavantaje: Rezistenta mare la rulare. Tractiune medie pe zapada.

  9. WESTLAKE All Seasons

    Avantaje: Manevrabilitate destul de buna pe zapada.

    Dezavantaje: Manevrabilitate, aderenta si franare slabe pe uscat si umed. Foarte vulnerabile in fata acvaplanarii.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii