Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test anvelope vara 215/55R16 – 2015 (Auto Bild Belarus)

AutoBild

Editia Auto Bild din Belarus a efectuat propriile sale teste de anvelope de vara, comparand 10 anvelope de dimensiunea 215 / 55R16.

Pentru testare au fost incluse atat anvelope din clasa premium cat si anvelope relativ accesibile, inclusiv marca belarusa “Belshina”.

 

Anvelope 215/55R16 testate:

  • Belshina Bel-203
  • Continental ContiPremiumContact 5
  • Dunlop Sport BluResponse
  • Fulda SportControl
  • Goodyear EfficientGrip Performance
  • Maxxis MA-Z4S Victra
  • Michelin Primacy 3
  • Nokian Hakka Green
  • Premiorri Solazo
  • Yokohama C.Drive2 AC02

Modelul belarus “Belshina Bel-203″ arata promitator. Designul profilului benzii de rulare al acestei anvelope este creat intr-un stil sportiv, desi un pic de moda veche: canelurile în forma de sageti sau braduti pentru anvelopele de vara nu mai sunt în voga. O configuratie similara a benzii de rulare se poate vedea la modelul chinezesc Maxxis Victra Z4S si modelul ucrainean Premiorri Solazo. Restul modelelor benzii de rulare sunt aproape o copie: “umeri” clari si patru caneluri adanci în partea centrala.

Test anvelope vara 215/55R16 - 2015 (Auto Bild Belarus)

Distanta de franare pe carosabilul umed poate fi considerata cea mai importanta proba in ceea ce priveste siguranta si fiabilitatea in condus. Pentru o viteza de 80km / h se fac 10-12 manevre de franare, iar apoi se calculeaza un rezultat mediu. Rezultate excelente au avut anvelopele Goodyear. Continental, Dunlop si Michelin au obtinut si ele rezultate foarte bune in schimb anvelopele Nokian Hakka Green au fost o surpriza dezamagitoare. Anvelopele Belshina au avut cel mai rau punctaj la aceasta proba – 55 de metri.

Fiabilitate in conducere pe carosabil umed (evaluare subiectiva – pilot de test)

Dupa cum se poate observa din rezultatele acestui test,design-ul benzii de rulare in forma de “sageata” sau “os de peste”, se descurca destul greu pe carosabil umed. S-au testat anvelopele la o viteza de 63-70 km / h si cel mai bun rezultat a fost obtinut de anvelopele Fulda.

Carosabil uscat

Testele efectuate pe carosabilul uscat sunt mult mai agresive pentru anvelope. Cele mai bune rezultate le-au obtinut anvelopele Michelin Primacy 3 si Dunlop SportBluResponse – mai putin de 40 de metri.

Rezistenta la rulare

Acest test a fost efectuat cu o incarcatura de 573 kg (la fel pentru toate anvelopele) iar presiunea interna a fost de 2,5 bari. Aceasta tehnica este mult mai aproape de conditiile reale de viata ale anvelopelor. Anvelope din China, Ucraina si Belarus nu demonstreaza capacitatea de a redce consumul de combustibil.

Zgomot si confort

Au fost facute doua teste. In primul rand s-a masurat zgomotul exterior produs de rularea vehiculului la o viteza de 80 km / h. Goodyear Efficientgrip Performance a fost castigator la aceasta proba. In al doilea test a fost evaluat zgomotul de rulare al anvelopelor în interiorul cabinei la o viteza cuprinsa intre 60 si 90 km / h. Experienta arata ca zgomotul variaza foarte mult in functie de carosabil si viteza de rulare a autovehiculului. Scorurile sunt calculate pe o scara de 10 puncte. Rezultatele mai mici de 6 puncte pot fi considerate un indicator bun: zgomotul si buna functionare a anvelopei ca un întreg nu atrage atentia asupra lor. Anvelopele Yokohama s-au dovedit a fi cele mai silentioasa, urmate indeaproape de anvelope Dunlop si Fulda.

Concluzii

In general, scopul testelor este acela de a recomanda achizitionarea anvelopelor care ofera un nivel de siguranta ridicat. Consumatorii pot trage singuri concluziile proprii dupa ce studiaza rezultatele fiecarei etape de testare. Nivelul de siguranta al anvelopelor in caz de urgenta sau manevrele bruste influenteaza considerabil comportamentul in situatii limita intalnite in trafic, de aceea e nevoie de anvelope performante si sigure care sa ajute cat mai mult la diminuarea pericolelor.

Clasament final:

  1. Goodyear Efficientgrip Performance
  2. Dunlop Sport BluResponse
  3. Continental Premium Contact 5
  4. Michelin Primacy 3
  5. Fulda Sport Control
  6. Maxxis MA-Z4S Victra
  7. Yokohama C.Drive2 AC02
  8. Nokian Hakka Green
  9. Premiorri Solazo
  10. Belshina Bel-203
 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii