Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test 2015 la anvelope vara 195/65R15 (Autocentre)

Experții de la Autocentre au testat 10 modele de anvelope de vara cu dimensiunile 195/65 R15

Anvelope 195/65R15 testate:

  • BFGoodrich g-Grip
  • Continental ContiPremiumContact 5
  • Debica Presto
  • Goodyear EfficientGrip Performance
  • Kumho Solus HS51
  • Minerva F109
  • Nexen n’Blue HD
  • Nokian Hakka Albastru
  • Riken Maystorm 2
  • Viking CityTech II

Autocentre logoPrimul loc a fost impartit intre Nokian Hakka Blue și Goodyear EfficientGrip Performance, care, în cele din urmă, se estimează că au obtinut același număr de puncte (9,0). Aceste două modele de anvelope au aratat alternativ superioritatea lor si performanta în cele mai multe dintre teste.

Modelul companiei germane ContiPremiumContact 5, are cea mai bună performanță de frânare pe asfalt ud, iar în ansamblu are proprietăți excelente de echilibru.

Este demn de remarcat doua modele de anvelope apartinand clasei de mijloc Kumho Solus HS51 și Viking CityTech II. Potrivit caracteristicilor sale, rezultatele acestor anvelope sunt foarte aproape de liderii din segmentul premium, iar în unele teste au arătat rezultate chiar mai bune. Astfel, modelul Viking CityTech II le-a depasit la testul de rezistență la acvaplanare.

Test 2015 la anvelope vara 195/65R15

Rezultatele cele mai bune la eficienta de consum au obtinut câștigătorii noștri – Goodyear EfficientGrip Performance și Nokian Hakka Blue. Astfel, aceste două anvelope au cele mai importante caracteristici pentru consumatori – ofera cel mai bun nivel de siguranță și eficiență maximă la consum. Putem aminti si modelul coreean Nexen NBlue HD care a obtinut un rezultat remarcabil la aceasta proba.

Test 2015 la anvelope vara 195/65R15

Specialistii de la Autocenter au dorit sa demonstreze ca siguranta este mai importanta decat banii economisiti. Anvelopele din clasa premium nu au dezamagit niciodata pe cand anvelopele din segmentul buget nu au demonstrat intotdeauna ca ofera o siguranta si o performanta optima. Modelul chinezesc Minerva F109 a obtinut rezultate dezastruoase la proba de franare pe carosabilul umed. La o viteza de 80 km/h, distanta de franare a fost cu 6 metri mai mare decat rezultatul obtinut de liderul clasamentului.

Specialistii doresc sa aminteasca faptul ca atunci cand consumatorul doreste sa cumpere anvelope sa nu ia in considerare doar pretul de pe eticheta ci in primul rand numele produsului si performantele sale.

Clasament final:

1. Goodyear EfficientGrip Performance

2. Nokian Hakka Blue

3. Continental Premium Contact 5

4. Kumho Solus HS51

5. Viking Citytech II

6. Debica Presto

7. Nexen N’Blue HD

8. BFGoodrich G-Grip

9. Riken Maystorm 2

10. Minerva F109

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii