Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test anvelope de vara 2015 pentru dimensiunea 235/65R16C (Promobil)

Specialistii de la Pro Mobil au testat 5 modele de anvelope de vara pentru sezonul 2015. Anvelopele de vara sunt echipate cu etichete europene speciale, care informeaza despre caracteristicile-cheie in momentul cumpararii. Aceste etichete afiseaza nivelul de zgomot si aderenta pe teren umed. Anvelopele de vara sunt special facute sa functioneze bine pe timpul verii la temperaturi foarte ridicate 

promobil-anvelope-vara1

Nu cu mult timp in urma, pe piata au inceput sa apara si anvelope pentru autoutilitare cu clasa “A” la aderenta pe suprafete umede. 

Anvelope de vara 235/65R16C testate:

  • Continental ContiVanContact 200
  • Goodyear Cargo Marathon
  • GT Radial Maxmiler Pro
  • Nokian cline Cargo
  • Pirelli Carrier Camper

In momentul acestor teste, trei modele aveau clasa ‘A’ la aderenta pe carosabil umed – Continental VanContact 200, Nokian Cline Cargo si Pirelli Carrier Camper –  special concepute pentru rulote, dar potrivite si pentru microbuze. Versiunea initiala Pirelli Carrier s-a comportat bine in testele europene, insa acum este randul noii versiuni, care ar trebui sa aiba o rezistenta mai ridicata la uzura. 

Producatorii Continental si Nokian sustin ca anvelopele lor ofera cel mai inalt nivel de siguranta pe suprafete umede si uscate si il completeaza cu un confort sporit. Pentru a demonstra acest lucru, ei vor trebui sa concureze la acest test cu un Goodyear deja consacrat si cu GT Radial, ca alternativa mai ieftina.

Momentul adevarului, ca de obicei, a venit in timpul testelor de performanta pe suprafete umede. Cele mai bune anvelope s-au dovedit a fi Pirelli, Nokian si Continental. Aceste modele au ocupat primele 3 pozitii din clasament. Cu o viteza de 80 km/h, anvelopele Pirelli se opresc dupa o impresionanta distanta de 37,4 m, Continental, franeaza cu 1.4 m mai departe, iar Nokian adauga inca un metru, urmata apoi de Goodyear, care beneficiaza de un rating bun in Europa.

Dupa cateva sute de runde, Pirelli au fost recunoscute ca fiind cele mai bune anvelope, asigurand cel mai inalt nivel de siguranta, in orice conditii de trafic. Anvelopele Pirelli sunt urmate imediat de Continental, care se remarca prin rezistenta la rulare extrem de scazuta, alaturi de Nokian care s-a comportat bine pe suprafete uscate si umede, dar cu o rezistenta relativ mare la rulare. In ceea ce priveste GT Radial, avand in vedere nivelul slab de performanta obtinut in testele, aceste anvelope pot fi considerate recomandate numai in anumite conditii.

Rezultatele testului:

promobil-anvelope-vara235-65r16c-2015-nm4

Stanga: franare pe uscat (distanta de franare de la 100 km / h, in m) dreapta: (viteza medie in km / h)

promobil-anvelope-vara235-65r16c-2015-nm5

Stanga: Economie (rezistenta la rulare, kg / t) Dreapta: zgomot (Nivelul de zgomot la 80 km / h dB (A))

promobil-anvelope-vara235-65r16c-2015-nm6

Stanga: franare pe umed (distanta franare  de la 80 kmh, in m) Dreapta: stabilitate laterala pe suprafete umede (acceleratie laterala maxima, m / s2)

promobil-anvelope-vara235-65r16c-2015-nm7

Rezistenta la acvaplanare longitudinal: TEXT (pierdere de viteza de aderenta, km / h) Dreapta: rezistenta la acvaplanare (acceleratie laterala maxima, m / s2)

promobil-anvelope-vara235-65r16c-2015-nm78

Clasament final:

1. Pirelli Carrier Camper

2. Continental ContiVanContact 200

3. Nokian cline Cargo

4. Goodyear Cargo Marathon

5. GT Radial Maxmiler Pro

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii