Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test anvelope vara 215/65R16 (Autozurnal)

Editia slovaca Autozurnal a testat sapte modele de anvelope pentru SUV-uri din segmentul tarifar inferior si mijlociu. Noile teste efectuate cu sprijinul revistei slovaco-ceha Automobil Club au inclus doar anvelope ieftine pentru crossovere și SUV-uri, refuzând în mod deliberat anvelopele din branduri premium. Deoarece testul a fost efectuat de către ediția slovacă, a fost inclusa si marca locala de anvelope Matador.

Test anvelope vara 215/65R16

Anvelope 215/65R16 testate:

  • BF Goodrich Long Trail T/A Tour
  • Firestone Destinație HP
  • Fulda 4×4 Road
  • Infinity INF-200
  • Kumho Solus KL21 eco
  • Matador MP 82 Conquerra 2 SUV
  • Nankang Rollnex SP-7
logo autozurnalAnvelopele Firestone Destination HP au fost clasate pe primul loc la toate probele testului. Cele mai apropiate de Firestone Destination HP au fost anvelopele Matador care au obtinut rezultate bune pe carosabilul uscat si umed. Nankang RollnexSP-7 au fost evaluate cu calificativul “bun” pe carosabilul umed si cu “satisfacator” pe suprafete uscate. În ceea ce privește celelalte anvelope, toate au arătat in cel putin o proba, un rezultat care nu le-ar permite să fie recomandate. Este de remarcat că în testul de frânare pe suprafețe umede, diferența dintre cele mai bune și cele mai slabe anvelope a fost de 21,6 metri.

Oprire uscat

Diferența dintre cele mai bune și cele mai slabe anvelope a fost de 4,4 metri. Ultimele trei anvelope au avut rezultate nesatisfăcătoare.

Test anvelope vara 215/65R16

Manipularea pe suprafețe uscate

Anvelopele Kumho au aratat un rezultat bun la aceasta proba.

Caracteristicile de franare pe suprafete umede

Anvelopele BFGoodrich si Infinity au demonstrat rezultate dezastruase la aceasta proba. Daca cineva doreste sa foloseasca aceste anvelope pe timp de ploaie, ar fi mai bine să rămână acasă.

Test anvelope vara 215/65R16

Manipularea pe suprafețe umede

La aceasta proba, viteza medie a anvelopelor Firestone si Matador a fost de 7.7 kilometri pe oră mai mare decât Infinity, de aici rezulta ca cele doua marci de anvelope au aderenta foarte buna pe suprafețe umede.

Rezistența la acvaplanare longitudinal

Viteza maximă a celor mai bune anvelope este cu 14.8 kilometri pe oră mai mult decât cele mai slabe. Trebuie amintit faptul că rezistența la acvaplanare scade treptat uzura benzii de rulare.

Rezistență la acvaplanare in cruce

Rezultatul cel mai bun l-a obtinut Firestone, iar cel mai rău Infinity.

Stabilitatea laterală pe suprafață umedă

Firestone este în mod clar cel mai bun, in schimb Infinity și BFGoodrich demonstrează din nou nu cele mai bune rezultate.

Economie

Primele patru anvelope au o rezistență la rulare relativ scăzută, iar anvelopele Infinity au un impact negativ asupra eficienței consumului de combustibil. Se crede că, dacă rezistență la rulare este redusă cu 30%, atunci eficiența consumului de combustibil va crește cu 5%.

Confort

Cel mai bun nivel de confort asigura Fulda, urmat de cinci pneuri cu același rezultat. Infinity și în această disciplină ocupă ultimul loc.

Zgomot

La aceasta ultima proba este evaluat volumul de zgomot la rulare. Cele mai silentioase sunt anvelopele Nankang, urmate de Fulda și Matador. Pe ultimul loc se situeaza Infinity.

Clasament Final:

1. Firestone Destination HP
2. Fulda 4×4 Road
3. BF Goodrich Long Trail T/A Tour
4. Infinity INF 200
5. Nankang SP 7
6. Kumho Eco Solus KL21
7. Matador Conquerra 2 MP82

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii