Anvelope Iarna, Anvelope Vara, Utile Anvelope

10 motive pentru alternarea anvelopelor de iarna/vara

10 motive pentru alternarea anvelopelor de iarna/vara

In scurt timp vor cadea si primii fulgi de zapada, iar recomandarea noastra este sa nu asteptati pana in ultima clipa pentru a va echipa masina corespunzator. Achizitionand anvelope de iarna din timp, aveti avantajul unui pret mai bun si nu riscati sa fiti luati prin surprindere de prima ninsoare.

  • Anvelopele de iarna au implementate tehnologii specifice pentru conditiile de temperaturaiarna, spre deosebire de anvelopele de vara care sunt create special pentru sezonul cald. Astfel, anvelopele de vara sunt cu mult mai putin rezistente la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius, spre deosebire de anvelopele de iarna care sunt special create pentru conditiile din sezonul rece, acestea fiind prevazute cu striatii ce ofera performante mai bune privind aderenta si franarea la temperaturi scazute.
  • Din cauza cauciucului din care sunt facute, anvelopele de vara sunt mai rigide la temperaturi scazute, avand consistenta gumei de mestecat. Puteti face un test, puneti o guma de mestecat la rece si veti obseva ca aceasta devine casanta, dura, la temperaturi scazute, apoi puneti guma aproape de o sursa de caldura. Ce observati? Guma devine moale. La fel se manifesta si anvelopele de vara, la temperaturi scazute creste riscul de aparitie a crapaturilor.
  • Din cauza rigiditatii anvelopelor de vara la temperaturi scazute, acestea aluneca mult mai usor pe polei sau zapada decat anvelopele de iarna. Stiati ca 60% dintre accidentele care au loc iarna se petrec pe carosabilul uscat si rece?
  • Daca aveti masina echipata cu anvelope de iarna, puteti evita cumpararea de lanturi de iarna obligatorii in anumite zone unde este zapada permanent.

anvelope

  • O anvelopa de iarna uzata este si mai slaba pe zapada fata de o anvelopa de vara buna.
  • Optarea pentru alternarea anvelopelor vara/iarna este fara indoiala o investitie deloc neglijabila pe moment, dar se dovedeste a fi una economica pe termen lung: utilizati anvelopa care trebuie atunci cand trebuie, ceea ce va garanteaza o utilizare optima si, cu siguranta, durabila.
  • Castigati timp atunci cand vine iarna sau vara, avand deja pregatite rotile pe care le puteti monta, fara a fi nevoie sa cumparati anvelope si sa asteptati cateva zile pana la livrarea acestora, riscand astfel sa fiti surprinsi de zapada.
  • Pentru anvelopele de iarna, puteti opta pentru o dimensiune inferioara fata de cele de vara (diametrul interior mai mic), montate pe jante de otel. Pe langa faptul ca economisiti bani, diametrul mai mic al anvelopelor creste tractiunea pe zapada.
  • In timpul iernii, jantele de aliaj se pot deteriora de la sarea de pe carosabil. Deci, daca optati pentru roti complete, iarna va puteti alege jante de otel, iar cand vine vara reveniti la jantele dumneavoastra de aliaj.
  • Asa cum este in Romania si in alte tari din Europa, legea obliga conducatorii auto sa isi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna in sezonul rece (marcate M+S, fulg de nea), pentru a putea circula pe teritoriul tarii sau peste granita.
Share Button
 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii