Anvelope all season

anvelope all season

Anvelope all season sunt acele anvelope ce reprezinta o alternativa foarte buna la anvelope ce sunt speciale destinate fiecarui sezon.

Prezentare anvelope all season

Anvelopele all season reprezinta un mixt intre anvelopele de iarna, care au in componenta cauciuc mai moale, fiind aderente la temperaturi scazute, iar profilul benzii de rulare continand caneluri si striatii mai adanci, fapt care sporeste aderenta pe zapada si ajuta la evacuarea apei si anvelopele de vara care nu pot fi folosite in conditii optime la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius deoarece cauciucul din componenta lor devine rigid.

In Europa, aceste anvelope all season castiga din ce in ce mai mult teren, fiind utilizate de persoanele care traiesc in zone cu ierni mai blande, fara evenimente meteo extreme, sau de catre persoanele care nu circula foarte mult cu automobilul.

anveope vara anvelope iarna

Avantajele si dezavantajele anvelopelor all-season

  • Avantaje

Punctul forte al anvelopelor all-season este acela ca ele reprezinta un compromis bun intre achizitia anvelopelor destinate utilizarii vara sau iarna.

Putem spune ca anvelopele all-season sunt mai performante pe timp de vara in comparatie cu anvelopele de iarna folosite in acelasi sezon si totodata sunt mai performante iarna decat anvelopele de vara folosite in anotimpul rece. In plus, anvelopele all-season sunt marcate, conform prevederilor Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31.03.1992, referitor la anvelopele autovemobilelor si ale remorcilor acestora, cu inscriptia M+S, fapt ce le face sa poata fi folosite LEGAL pe drumurile acoperite cu gheata sau zapada.

Un alt avantaj il constituie faptul ca aceste anvelope all season reprezinta o solutie mai ieftina, fiind suficient un singur set care va folosit pe tot parcursul anului, in detrimentul a 2 seturi destinate fiecarui sezon (economisiti astfel timp si bani care ar fi fost pierduri la serive cu schimbarea cauciucurilor) .

  • Dezavantaje

Un dezavantaj important al anvelopelor all-season este faptul ca acestea nu sunt la fel de performante in timpul sezonului rece, precum anvelopele de iarna, care sunt mult mai aderente in viraje si oferind tractiune si franare superioara in conditii de carosabil acoperit cu zapada sau cu gheata. De asemenea, anvelopele all-season nu ofera acelasi nivel de performanta vara precum anvelopele destinate strict acestui sezon, care sunt mai silentioase, mai adererente atat pe carosabil umed, cat si pe carosabil uscat.

Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul ca oferta si gama de anvelope all-season este destul de redusa, iar producatorii de anvelope premium nu au in oferta lor anvelope all season pentru toate dimensiunile si pentru toti indicii.

In concluzie, anvelopele all-season pot fi considerate o alegere buna pentru cei care accepta compromisul intre performantele oferite de anvelopele specializate si pretul mai redus pentru echiparea masinii cu anvelope pentru toate sezoanele. Totusi, trebuie sa precizam faptul ca alternarea anvelopelor iarna/vara va ramane alegerea cea mai performanta, deoarece utilizatorul va beneficia in totalitate de siguranta si performantele oferite de o anvelopa specializata.

Oferta completa de anvelope all season de la AnvelopeMAG.

Leave a Reply

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii