Anvelope All Season, Anvelope Iarna, Anvelope Vara, Utile Anvelope

Anvelope care va pot ajuta sa economisiti combustibil

Stiati ca anvelopele sunt responsabile pentru aproximativ 20% din consumul total de combustibil al vehiculului dumneavoastra? Reducerea consumului este o consecinta a rezistentei reduse la rulare a anvelopelor.

economie combustibil

Pentru a obtine o reducere considerabila a consumului de combustibil, se recomanda utilizarea unor anvelope cu clasa A sau B de consum inscriptionata pe eticheta cu clasele energetice. In plus, trebuie verificata si ajustata periodic presiunea in pneuri. Un pneu care are o presiune cu 0,3 bar sub valoarea recomandata de producator va duce la o crestere a rezistentei la rulare cu 6%, iar acest procent poate ajunge si la 30% pentru anvelope care ruleaza cu 1 bar sub respectiva valoare. In plus, rularea cu 1 bar sub limita recomandata creste consumul de combustibil cu un procent cuprins intre 3 si 5%.

Legatura dintre anvelope si consumul de combustibil este explicata prin faptul ca asupra aceasteia actioneaza o serie de forte generate de contactul anvelopei cu suprafata de rulare, lucru care genereaza o rezistenta la rulare a anvelopei. Pentru a compensa aceast fenomen, motorul vehiculului trebuie sa produca mai multa energie, prin urmare are nevoie de mai mult combustibil, iar arderea acestuia duce la eliberarea unei cantitati mai mari de CO2.

In acest sens, producatorii de anvelope au realizat progrese considerabile. In ultimii 15 ani, ei au reusit sa reduca rezistenta la rulare a noilor modele cu 30% fata de cele existente pe piata in perioada precedenta. Expertii producatorului de anvelope Continental sustin ca o crestere de 10% in aceasta zona duce la economii de combustibil de 1,6%, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu 2 g / km. Acest lucru nu poate parea mult, dar in ceea ce priveste economisirea si impactul asupra mediului, este deja un rezultat semnificativ.

Mai mult decat atat, eficienta energetica a unei anvelope a castigat importanta si alaturi de aderenta pe carosabil ud si nivelul de zgomot au devenit criterii obligatorii pentru eticheta europeana cu clasele energetice.

In concluzie, pentru a obtine cel mai bun nivel al consumului recomandam utilizarea unor anvelope cu clasa de consum A sau B si umflate conform specificatiilor producatorului.

economie combustibil

Pentru mai multe detalii despre eticheta de pe anvelope, accesati articolul Etichetare anvelope https://www.anvelopemag.ro/Home/etichetare.aspx

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii