Teste Anvelope, Teste anvelope Iarna

Anvelope de iarna 205/55R16 – test TCS

Anvelope de iarna 205/55R16 205/55R16– test TCS

Reputatul Touring Club Suisse (TCS) a testat anul acesta 28 modele de anvelope iarna. Pe baza rezultatelor obtinute, anvelopele foarte recomandate au fost doar 5 modele. Din clasament au fost eliminate de la inceput un numar de patru modele intrucat acestea nu au trecut probele de calificare pentru acest test.

La venirea sezonului rece inlocuirea anvelopelor de vara cu cele de iarna este necesara pentru a conduce in siguranta. Atunci cand temperaturile coboara sub 7°C, anvelopele de iarna incep sa devina eficiente iar peformantele acestora sunt obtinute datorita amestecului specific de cauciuc optimizat pentru temperaturi scazute. In cazul anvelopelor de vara, atunci cand sunt supuse temperaturilor mai reci, cauciucul devine rigid si nu mai pastreaza aderenta.

Pentru autoturismele compacte, la dimensiunea 205/55R16, au fost testate 16 modele de anvelope de iarna. Trei modele de anvelope s-au evidentiat in mod deosebit in aceasta categorie: DUNLOP Winter Sport 5, GOODYEAR UltraGrip 9, si noul model CONTINENTAL WinterContact TS860. Modelul Semperit a obtinut doar 2/5 stele, iar modelul Laufenn I FIT LW 31 a fost eliminat la proba de aderenta pe carosabil ud. Reputatul profil de anvelopa de iarna MICHELIN Alpin 5, s-a plasat la mijloc de clasament in acest test TCS.

Rezultate teste anvelope iarna 205 55R16-91H

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii