Anvelope All Season, Anvelope Vara, Utile Anvelope

Anvelopele asimetrice – informatii, specificatii, beneficii

 

Ce sunt anvelopele asimetrice?

anvelopele asimetriceAnvelopele asimetrice sunt proiectate in principiu pentru vehiculele cu performante sportive; ele prezinta o banda de rulare conceputa pentru a oferi aderenta atat pe carosabil uscat cat si pe timp de ploaie.

De regula, partea interioara a benzii de rulare are rolul de a oferi tractiune pe carosabil ud si caneluri pentru eliminarea rapida a apei, ceea ce reduce riscul de acvaplanare; partea exterioara prezinta blocuri de cauciuc mai mari pentru a oferi performante sporite privind virarea pe carosabil uscat.

Pentru a asigura o montare corespunzatoare a anvelopelor pe autoturism, anvelopele cu profil asimetric au pe cele doua flancuri marcaje outside/inside only. IMPORTANT: A nu se confunda cu ideea de anvelope pentru stanga/dreapta. Astfel de anvelope nu se comercializeaza, fiind concepte speciale pentru super-masini (ex. Ferrari).

Pentru vehiculele obisnuite, montarea ‘in oglinda’ a anvelopelor asimetrice este 100% corecta din punct de vedere tehnic.

Anvelope simetrice

Anvelope simetriceAnvelopele simetrice au un design identic pe toata suprafata caii de rulare (caneluri, blocuri de cauciuc si microstriatii aranjate identic), fiind cel mai comun tip de anvelopa de pe piata. Aceste anvelope sunt montate de regula pe masinile obisnuite, au o durata de viata mai ridicata si sunt mai silentioase.

Anvelope directionale (unidirectionale)

Banda de rulare a anvelopelor directionale are forma literei V, asemanatoare cu o sageata si prezinta caneluri destul de largi intre blocurile de cauciuc existente. Canelurile imbunatatesc comportamentul impotriva acvaplanarii, fiind astfel ideale pentru circularea cu viteza mai ridicata. Acest tip de profil se preteaza foarte bine si la tractiunea pe zapada, asa ca este din ce in ce mai folosit.

Anvelope directionale (unidirectionale)

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii