Utile Anvelope

Care este durata de viata a anvelopelor auto?

Care este durata de viata a anvelopelor auto? Aflati mai jos o estimare de cat dureaza anvelopele auto: 7 elemente care va ajuta sa determinati cat dureaza si, astfel, ce anvelope sa alegeti, fie anvelope vara, fie anvelope all season sau anvelope iarna.

Multi utilizatori se intreaba cat dureaza anvelopele auto, deoarece acest lucru nu este specificat pe etichetele anvelopelor. Este dificil sa raspundem la aceasta intrebare, deoarece producatorii de anvelope nu pot garanta acest lucru, fiind prea multe variabile la utilizarea anvelopelor de luat in considerare.

Ar fi posibil, in orice caz, sa se faca o aproximare, dar asigurarea duratei lor de viata utila este practic o sarcina ce tine mai degraba de ghicitori. Ca multe alte lucruri, durata de viata a anvelopelor depinde de factori decisivi, dintre care unii depind de noi, iar altii intr-o masura mai mica. Vreti sa stiti care sunt acestia?

7 elemente care determina durata de viata a anvelopelor unei masini

Stim ca limita de profunzime utilizare a unei anvelope este de 1,6 mm: daca modelul coboara sub aceasta limita legala, nu numai ca nu mai este sigur sa conduceti cu acestea, dar mai ales este ilegal. Deci trebuie sa fiti foarte atenti cu acest indicator de profunzime santuri banda rulare.

1. Calitatea pneurilor

Primul lucru pe care trebuie sa-l luam in considerare atunci cand determinam durata de viata a anvelopelor unei masini este calitatea acestora. Am putea defini trei categorii generale de anvelope: anvelope premium, anvelope normale sau medium si anvelope economice sau de buget.

Este evident ca alegerea unor anvelope de inalta calitate poate prelungi durata de viata a acestora, deoarece eficienta compusilor lor va fi mai mare decat cea a unei gamei mai economice.

2. Stilul de conducere

Stilul nostru de condus este un element care afecteaza si impacteaza profund durata de viata a anvelopelor. De fapt, este o chestiune de maxima importanta, deoarece afecteaza, de asemenea, si alte aspecte importante, cum ar fi mecanica masinii sau consumul de combustibil.

Conducerea cu accelerare si franare brusca uzeaza mai mult cauciucul anvelopelor, afecteaza mecanica masinii si, de asemenea, face ca in ceea ce priveste consumul de combustibil sa creasca vertiginos, ceea ce se resimte mai ales in portofelul nostru.

Cu toate acestea, ceea ce ar trebui sa va preocupe poate si mai mult, este faptul ca sofatul agresiv va pune pe dumneavoastra si pe ceilalti in pericol; un sofat responsabil este bun pentru economie si pentru sanatate, asa ca nu uitati sa fiti prudenti si sa conduceti in siguranta.

3. Tipul de drum

Tipul de drum pe care circulati este, de asemenea, un element care determina durata de viata a anvelopelor unei masini, si nu doar din cauza a ceea ce credeti dumneavoastra. Suntem siguri ca, citind acest paragraf, veti deduce ca un drum cu gropi si asfalt precar are un impact negativ asupra anvelopelor dumneavoastra si nu va inselati.

Un alt aspect care determina durata de viata a anvelopelor este daca drumul are multe curbe sau nu. De exemplu, daca avem doua drumuri perfect asfaltate, dar unul este un drum de munte cu multe curbe, iar celalalt este un drum drept, acestea se vor deteriora in mod evident mai mult in primul caz, deoarece acest tip de drum solicita mai mult pneurile masinii.

4. Clima regiunii

Cu siguranta nu putem controla zona in care trebuie sa conducem in fiecare zi si cu siguranta nu putem controla vremea. Unele conditii meteorologice fac ca anvelopele sa se uzeze mai mult. Puteti ghici de ce?

Daca urmariti cursele de masini, probabil ca ati ghicit: anvelopele se uzeaza mai mult intr-un climat cald si pe asfalt uscat. In zonele cu temperaturi medii si precipitatii frecvente, anvelopele noastre sufera mai putin.

5. Alegerea modelului gresit

Un alt factor care determina durata de viata a anvelopelor este daca le-ati ales sau nu pe cele potrivite. Etichetarea in Europa indica sezonul pentru care este destinata fiecare anvelopa.

Prin urmare, ar trebui sa le alegeti in functie de regiunea in care locuiti. De exemplu: locuiti intr-o zona muntoasa unde temperaturile pot fi normale, iar a doua zi poate ninge. Deci, alegeti anvelope all season pentru a putea circula legal si in siguranta tot timpul anului.

Daca, pe de alta parte, locuiti intr-un climat insorit, alegeti anvelope de vara. Daca este deosebit de uscat, alegeti anvelope care pot rezista la temperaturi ridicate si, daca este posibil, preferati anvelope premium care cu siguranta vor avea o longevitate mai buna si o placere mai mare la condus.

6. Modelul vehiculului

Modelul autovehiculului poate influenta raspunsul la intrebarile dumneavoastra privind durata de viata a anvelopelor. O masina usoara, sa spunem „normala”, va uza mai putin anvelopele decat o masina sport cu motor cu multi cai putere si implicit accelerari si franari mai puternice.

Dupa cum stiti, greutatea masinii in sine influenteaza tipul de anvelopa pe care trebuie sa o cumparati, iar acest lucru este indicat pe eticheta. Daca in plus va incarcati mult si des masina, optati pentru anvelope ranforsate, marcaj XL (extra load) si acestea va vor ajuta fara indoiala.

7. Presiunea, starea puntilor masinii si suspensia

O alta cheie pentru a calcula cat timp vor rezista anvelopele unei masini este daca acestea sunt aliniate corect, deoarece, in caz contrar, se vor uza mai repede in interior sau in exterior, ceea ce va reduce mai ales siguranta la volan.

De asemenea, un sistem de amortizare intr-o stare avansata de oboseala, va cauza o uzura neuniforma a pneurilor, ceea ce este, de asemenea, periculos pentru condus. Dar o alta problema fundamentala si care depinde in mare masura de noi este o presiune corecta a pneurilor.

Faptul ca anvelopele nu au presiunea recomandata de constructor le face sa se uzeze mai repede, dar si sa piarda aderenta vehiculului nostru din cauza faptului ca nu am verificat acest element de presiune. Prin urmare, din cand in cand, verificati daca toate cele patru anvelope au presiunea corecta, conform etichetei constructorului masinii dvs.

Pe scurt, anvelope bune, adaptate la clima in care circulam, intretinerea regulata a autovehiculului si a anvelopelor si, nu in cele din urma, o conducere sigura si eficienta vor asigura prelungirea duratei de viata a anvelopelor masinii dumneavoastra. O gama larga si variata puteti gasi pe anvelopemag.ro.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii