Anvelope Iarna, Utile Anvelope

Ce anvelopa de iarna sa alegeti?

alegere-anvelope-iarna

Ce anvelopa de iarna sa alegeti? Achizitionarea de anvelope de iarna este o optiune minunata pentru a ne imbunatati semnificativ siguranta la volan in lunile mai reci ale anului. Cu atat mai mult cu cat si legea impune deja anvelope adecvate, respectiv cu marcaj M+S, in cazul conducerii in conditii de iarna.

Cunoscute si sub denumirea de „anvelope de iarna”, acest tip de anvelope este conceput special pentru sezonul de iarna si ofera numeroase avantaje, motiv pentru care sunt utilizate din ce in ce mai des atunci cand vine sezonul rece. Si nu numai pentru ca sunt cele mai bune pentru a conduce pe drumuri inzapezite, ci si pentru ca sunt cele mai potrivite pentru temperaturi scazute, comparativ cu anvelopele de vara.

Datorita compozitiei lor chimice, anvelopele de iarna reusesc sa isi mentina flexibilitatea la temperaturi sub 7 grade, cand restul anvelopelor, respectiv cele de vara, incep sa se intareasca si sa isi piarda in mod alarmant aderenta; si, datorita designului benzii de rulare cu canale mai largi, acestea reusesc sa evacueze apa cu o viteza si o eficienta mai mari decat restul de anvelope.

In acest fel se creeaza un efect de senila care adera la suprafetele inghetate sau inzapezite, oferind o aderenta mai buna. Partea care intra in contact cu asfaltul este plata si, prin modificarea curburii, lamelele se inchid si colecteaza zapada sau gheata. Din acest motiv, anvelopele de iarna functioneaza mult mai bine decat cele de vara pe teren umed, inghetat sau inzapezit.

Fiind din ce in ce mai populare, acest lucru a contribuit la lansarea de catre producatorii de anvelope de iarna a unei mari varietati de modele diferite in performante, in ultimii ani. Si, ca urmare, putem gasi multe marci si dimensiuni diferite care incearca sa garanteze un raspuns mult mai optim al vehiculului nostru in conditiile nefavorabile ale iernii. Acest lucru ii face pe multi oameni sa se intrebe „ce anvelopa de iarna sa aleaga” atunci cand le cumpara.

Puteti alege dintr-o mare varietate de cele mai bune anvelope de iarna pe site-ul anvelopemag.ro, dar mai intai va vom explica ce elemente trebuie sa luati in considerare.

Cum sa va alegeti anvelopele de iarna?

Daca doriti sa aveti un set de anvelope pentru iarna si altul pentru vara, va recomandam sa cumparati jante de baza din tabla in cea mai ingusta dimensiune permisa de vehiculul dvs. si sa lasati jantele din aluminiu cu anvelope late pentru a circula primavara si vara. In acest fel, va fi mai economic decat sa demontati si sa remontati anvelopele pe un singur set de jante si veti obtine o utilizare mai optima a anvelopelor. In continuare, va oferim cateva sfaturi privind alegerea celor mai bune anvelope de iarna.

Dimensiuni si date tehnice

Este important ca, inainte de a alege anvelopele de iarna, sa cititi cu atentie manualul autovehiculului dumneavoastra, deoarece veti gasi recomandari privind tipul de anvelope care trebuie folosite si cele care nu sunt compatibile in functie de dimensiunile jantei. In unele cazuri, se poate intampla ca indicele de sarcina sa varieze intre anvelopele de iarna si cele de vara, asa ca este necesar sa va informati si despre acest lucru.

Verificati designul benzii de rulare

Desi cele mai multe anvelope de iarna extind banda de rulare si pe partile laterale, nu este totusi valabil la toate modelele de anvelope. Insa, cand este cazul, acesta este un factor foarte important de luat in considerare, deoarece, atunci cand sunt ingropate in zapada, partile laterale ale rotii pot contribui la o mai buna aderenta si tractiune. Prin urmare, este esential ca atunci cand alegeti anvelopele de iarna sa va asigurati ca acestea au santuri pe partile laterale ale benzii de rulare, in caz ca anticipati aceste conditii de conducere.

In plus, pentru a imbunatati aderenta la sol, canalele de drenaj care exista intre crampoanele de pe banda de rulare sunt mult mai pronuntate si mai largi, avand o adancime cu cel putin 2 mm mai mare decat la alte anvelope, crescand astfel eficienta cu care rotile pot evacua apa si zapada. In cazul in care adancimea profilului este mai mica de 4 mm, este timpul pentru siguranta dvs. sa va schimbati anvelopele cu altele noi.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii