Anvelope Vara, Utile Anvelope

Conducerea pe timp de vara – sfaturi de top

Conducerea pe timp de vara – sfaturi de top. Vara este pe cale sa soseasca si, dupa restrictiile cauzate de situatia de sanatate cu care ne-am confruntat, cu totii ne dorim sa ne bucuram de cateva zile departe de casa. Daca si dumneavoastra doriti sa plecati in vacanta si o veti face cu masina personala, acum este momentul sa aflati cele mai bune sfaturi pentru a conduce vara.

12 sfaturi de top pentru condusul pe timp de vara

Am sintetizat in doar 12 puncte cheie recomandarile la care trebuie sa fiti atenti. Am inclus cateva specifice din cauza pandemiei, dar sunt multe altele care se aplica tuturor anotimpurilor de vara. Daca doriti sa le cunoasteti, va invitam sa le cititi in cele ce urmeaza.

1. Verificati mecanismul

Inainte de a scoate autovehiculul din garaj pentru a te bucura de vacanta, cea mai buna practica este sa verificati intotdeauna cateva puncte mecanice esentiale. De fapt, daca nu va pricepeti, inainte de orice calatorie lunga ar trebui sa o duceti la un service de incredere pentru a o verifica. La ce ar trebui sa acordati o atentie deosebita:

  • Nivelul uleiului, al antigelului si al lichidului de spalare a parbrizului trebuie sa fie adecvat.
  • Bateria, stergatoarele si luminile trebuie sa fie in stare perfecta.
  • Aerul conditionat, daca il aveti, trebuie sa functioneze corect.

2. Verificati starea anvelopelor

Un alt aspect care ar trebui verificat inainte de a conduce pe timp de vara este cel al anvelopelor. Primul pas este sa verificati daca acestea sunt potrivite pentru acest anotimp, deoarece nu este o idee buna sa circulati cu anvelope de iarna in sezonul cald si este foarte recomandat sa montati anvelope de vara.

De asemenea, ar trebui sa verificati daca sunt uzate, precum si daca exista fisuri, deformari sau alte probleme. De asemenea, presiunea din anvelope trebuie sa fie corecta. Acest lucru va reduce riscul de accidente si va asigura un consum optim de combustibil.

3. Verificati restrictiile de calatorie legate de pandemie

Traim inca intr-o situatie exceptionala (care se amelioreaza treptat) si este necesar sa verificati daca in zona in care veti calatori se vor modifica masurile de sanatate si, mai ales, daca exista restrictii de mobilitate.

Toate indiciile arata ca vara anului 2022 va fi mai linistita din acest punct de vedere, dar nu strica sa verificati inainte de a calatori.

4. Cu ce va veti imbraca?

Este esential sa conduceti intotdeauna confortabil, iar imbracamintea este esentiala in acest sens. Nu purtati haine care va strang sau care pot provoca iritatii.

Nu purtati niciodata papuci de casa atunci cand conduceti, chiar daca este vorba de o calatorie scurta sau lunga, deoarece nu este sigur sa faceti acest lucru. Un alt accesoriu esential atunci cand conduceti pe timp de vara sunt ochelarii de soare omologati, dar si ochelarii de soare de vedere, daca aveti nevoie de ei.

5. Cand plecam?

Incercati sa evitati orele de mijloc ale zilei, adica intre orele 12:00 si 17:00, deoarece razele soarelui sunt mai puternice si este mai cald.

Plecati dimineata devreme sau seara tarziu, deoarece temperaturile sunt mai placute. De asemenea, multi soferi prefera sa circule noaptea, dar atentie, in aceste conditii este recomandat sa conduceti cu mai multa prudenta!

6. Mancati bine si hidratati-va

Inainte de a conduce pe timp de vara, este indicat sa mancati alimente usoare: nimic greu, care sa va dea dureri de stomac si, probabil, senzatie de somnolenta. Fiind sezonul alimentelor reci, cum ar fi salatele, acestea ar trebui sa fie optiunile tale alimentare.

Ramaneti hidratat, beti apa inainte si in timpul calatoriei. Inutil sa mai spunem ca alcoolul este complet interzis, deoarece, pe langa aspectul legal, deshidrateaza, desi nu acesta este motivul principal al interdictiei.

7. Cu cine calatoriti?

Daca veti calatori cu familia, nicio problema! Totusi, daca veti calatori cu persoane care nu locuiesc in zona, ca masura de precautie, numarul pasagerilor nu trebuie sa depaseasca 4. In plus, acordati atentie masurilor de sanatate si siguranta, adica daca ar trebui sa purtati cu totii masti si sa aerisiti des masina.

8. Aveti animale de companie?

Daca intentionati sa conduceti vara cu animalul dumneavoastra de companie in vehicul, sa stiti ca acesta trebuie protejat, la fel ca si dumneavoastra. Cititi regulile privind calatoria cu animale de companie si, in functie de greutatea acestora, instalati sisteme de siguranta adecvate in vehicul. De asemenea, nu uitati ca animalul dvs. de companie trebuie sa fie bine hranit si hidratat in timpul calatoriei, la fel ca restul pasagerilor.

9. Aranjati corect bagajele

Cand totul este gata in portbagaj, verificati daca totul este bine fixat si daca niciun bagaj nu se va misca dupa fiecare intoarcere. Daca veti conduce cu viteza, acest lucru va poate afecta. De asemenea, nu transportati bagaje in masina. Puneti totul in portbagaj.

10. Nu exagerati cu aerul conditionat

Sa conduca vara cu o temperatura placuta este principala preocupare a soferilor, dar aveti grija sa nu exagerati cu aerul conditionat, altfel veti avea parte de un moment neplacut cand veti cobori din masina. Situatia ideala este atunci cand temperatura este constanta si oscileaza intre 21 si 23 de grade.

11. Odihniti-va

Siguranta rutiera recomanda oprirea la fiecare 200 km sau dupa doua ore de condus. Acesta este un moment in care va puteti hidrata, puteti merge la toaleta, puteti manca ceva usor daca drumul este lung si va puteti intinde picioarele. Acesta este probabil cel mai bun mod de a va recapata fortele si de a continua calatoria cu ochii odihniti si chiar mai concentrati pe drum.

12. Conduceti cu atentie

Este de la sine inteles ca trebuie sa conduceti cu viteza maxima legala, tinand cont de tipul de drum, sa purtati intotdeauna centura de siguranta, sa conduceti cu ambele maini pe volan, sa pastrati o distanta de siguranta si sa va concentrati asupra drumului.

La magazinul online de anvelope anvelopemag.ro, ne dorim sa va bucurati de vara si, prin urmare, sa ajungeti in siguranta la destinatie. Gasiti intotdeauna cele mai bune anvelope online pe site-ul nostru. Va asteptam cu drag sa ne vizitati!

 

blog.anvelopemag.ro – cele mai recente noutati din lumea anvelopelor si jantelor auto. Descopera saptamanal articole despre anvelope vara, anvelope all season, anvelope iarna, producatori anvelope, anvelope camion, anvelope agricole, anvelope industriale, teste anvelope, top anvelope, cele mai bune anvelope, jante aliaj, jante tabla, jante hybrid, oferte anvelope, oferte jante, promotii anvelope, promotii jante si multe altele.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii