Noutati, Noutati despre anvelope

Continental testeaza anvelope fabricate din cauciuc “Taraxa”

^2953B5AE86017DBBC0E0BEE6740A68C3E6F5CBB1955DC60618^pimgpsh_fullsize_distr

Fabricantul de anvelope Continental, alaturi de institutul Fraunhofer, institutul Julius Kuehn si de EKUSA, a produs si testat primele anvelope cu o banda de rulare produsa integral dintr-un cauciuc natural, cauciuc derivat din papadii. Seful echipei de cercetare al acestei tehnologii, Carla Recker, mentioneaza:

In ceea ce priveste agricultura, nu exista o cerere pentru aceste plante foarte comune, care pot fi cultivate in aproape orice conditii. Datorita acestui fapt, consideram ca producerea acestui nou tip de cauciuc va fi posibila chiar langa fabricile noastre de anvelope, lucru care va reduce semnificativ duratele si costurile de transport. O alta consecinta ar fi reducerea emisiilor de CO2.

Echipa de la Continental utilizeaza o specie anume de plante in fabricarea anvelopelor, deoarece nu toate speciile au abilitatea producerii cauciucului necesar: radacinile acestei plante fiind sursa cauciucului natural.

Anvelope ContinentalPrimele anvelope fabricate de Continental cu ajutorul acestui nou compus numit “Taraxagum” (nume derivat din denumirea stiintifica papadiei) au fost anvelopele ContiWinterContact TS 850P. Conform celor de la Continental, cele mai concludente rezultate pot fi extrase din testarea unor anvelope de iarna, deoarece acestea contin o cantitate ridicata de cauciuc natural.

Caracteristicile acestor anvelope sunt testate de Continental pe traseul lor de test din Arvidsjaur, Suedia., unde compania testeaza de regula anvelopele in conditii de iarna, din Decembrie pana in Aprilie.

Obiectivul pe termen lung al acestui proiect este gasirea unei solutii viabile din punct de vedere ecologic, economic si social pentru satisfacerea cererii mondiale de cauciuc natural. Acest lucru ar avea ca prim efect reducerea presiunii exercitate de producatorii de anvelope asupra plantatiilor naturale de arbori de cauciuc din zona Ecuatorului. In plus, faptul ca papadiile vor putea fi cultivate in imediata proximitate a fabricilor de anvelope va permite scurtarea lanturilor logistice ale producatorilor de anvelope, permitand astfel reducerea noxelor emise de vehiculele de transport.

Anvelope de iarna Continental

In vara anului trecut, echipa de cercetare de la Continental a primit un important premiu din partea institutului Joseph von Fraunhofer pentru rezultatele obtinute, in special in ceea ce priveste posibila comercializare in viitorul apropiat al anvelopelor fabricate din cauciuc natural, bazat pe compusi extrasi din radacinile papadiilor.

In 5, maxim 10 ani, Continental planuieste sa lanseze pe piata anvelope fabricate din cauciuc derivat din aceste flori.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii