Anvelope Camioane, Utile Anvelope

Cum se valideaza performanta unei anvelope de camion

Cum se valideaza performanta unei anvelope de camion

Phil Moiser,  managerul departamentului de anvelope comerciale din cadrul Cooper Tire & Rubber Co., precizeaza cum se valideaza performanta unei anvelope de camion

Astfel, dupa managerul de la Cooper Tire, intrebarea „de unde pot cumpara aceste anvelope?” reprezinta faptul ca anvelopele concepute si dezvoltate recent sunt gata sa intre pe piata anvelopelor pentru a fi comercializate.

Potrivit lui Moiser, o anvelopa de camion de marca Cooper ce a ajuns pe piata, a trecut deja prin foarte multe etape de dezvoltare, design si testare. „Pentru un produs ce arata simplu la prima vedere, nu este deloc usor in a ajunge la acel stadiu” declara Moiser.

anvelopa cooper de test

Cercetare si dezvoltare

„In laborator, inginerii nostri cauta solutii inovatoare si metode de imbunatatire a modelelor precedente de anvelope. Cu ajutorul modelarii pe computer si a altor tehnologii, putem sa testam noi tipuri de design ale caii de rulare si sa vedem cum se comporta acestea intr-o simulare digitala. Acesta procedura ne ofera o performanta teoretica a anvelopei. De asemenea, se testeaza diferiti compusi din cauciuc, pentru a se observa ce performante au si cat rezista in timp. Dar acesta este doar inceputul”.

Odata ce designul „castigator” a fost ales, se realizeaza prototipurile fizice ale anvelopei camion in curs de dezvoltare. Acestea sunt testate apoi cu ajutorul unui camion comercial de test pe un circuit. Inginerii urmeaza sa evalueze performantele noii anvelope camion intr-un mediu controlat, unde este supusa la o multitudine de teste. Circuitul dispune de asemenea de obstacole ce testeaza durabilitatea anvelopei, aderenta, rezistenta la ciupituri si crapaturi laterale, etc.

In timp ce inginerii aduna informatii legate de performantele noii anvelope, sunt de asemenea testate si anvelope de la competitie, pentru a se forma un clasament general.

anvelopa cooper de test 2

Testare

Pentru a se vedea adevarata performanta in conditii reale ale noilor anvelope camion, cei de la Cooper Tires echipeaza flote de camioane ce vor traversa America de Nord, in conditii variate de drum si vreme.

„Selectam companii de transport de care suntem siguri ca vor impinge anvelopele noastre de camion la limita” zice Moiser. „Cand testam anvelopele, alegem o companie de transport ce opereaza in toate conditiile de vreme – frig si zapada, umezeala si ploaie, caldura ridicata si carosabil uscat – aproape toate conditiile pe care le veti intalni in mod frecvent”. „Sunt testate de asemenea si anvelopele de utilaje grele. Gasim companii ce opereaza in minerit, constructii sau domeniul forestier si testam anvelopele industriale in cele mai grele conditii, astfel incat sa fim siguri ca avelopele camion produse de noi vor face fata cu brio la toate provocarile atunci cand sunt bagate in productie”, spune Moiser.

circuitul de test

Pentru a se asigura ca rezultatele testelor vor fi cat mai precise cu putinta, cei de la Cooper aleg companii de transport ce acorda o atentie deosebita mentenantei camioanelor. Astfel aliniamentul rotilor va fi perfect si nu se va ajunge la o situatie in care o anvelopa va fi mai uzata decat perechea ei. Pentru a fi siguri ca testarea este efectuata corect, se tine strans legatura cu companiile de transport pentru a primi un feedback legat de uzura anvelopei, de aderenta si de comportamentul general al anvelopelor camion testate.

obstacole pe traseu

Dupa toata aceasta procedura, cauciucurile de camion sunt examinate riguros in laborator. Daca apar crapaturi sau alte defecte, anvelopele sunt reproiectate sau se folosesc alti compusi din cauciuc pentru a spori rezistenta si a se elimina defectele constatate.

Informatiile au fost furnizate de catre cei de la Cooper Tire.

Magazinul online AnvelopeMAG va intampina cu o gama extrem de larga de anvelope de camioane si agroindustriale, acoperind astfel orice fel de cerinte ati avea nevoie.

 

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii