Anvelope All Season, Anvelope Iarna, Anvelope Vara, Utile Anvelope

Descoperiti structura unei anvelope

Descoperiti structura unei anvelope

Producatorul de anvelope Pirelli prezinta structura anvelopei si rolul fiecarei componente intr-un mod simplu dar eficient.

anvelope pirelli

 

1Profilul anvelopei. Acesta reprezinta zona de contact dintre anvelopa si drum, avand rolul de a mentine aderenta anvelopei. Designul acestuia este diferit, in functie de tipul si versiunea anvelopei. Profilul anvelopei are un rol foarte important in rezistenta kilometrica a anvelopei, in reducerea zgomotului la rulare. Totodata, acesta canalizeaza apa de pe suprafata de rulare catre exterior, reducand riscul de aparitie a acvaplanarii si crescand nivelul de siguranta al calatoriei.

structura-anvelope2Centura metalica. Are rolul de a oferi rigiditate exteriorului anvelopei si stabilitate dimensionala. In plus, aceasta stabilizeaza profilul anvelopei pentru o mai buna amprenta la sol si reduce pierderile de energie aparute in timpul rularii.

3 – Carcasa. Are rolul de a controla presiunea din interiorul anvelopei, mentinand in acelasi timp forma geometrica a acesteia. De asemenea, aceasta absoarbe socurile aparute la rulare, fiind responsabila pentru calitatea calatoriei. Starea carcasei influenteaza intr-o mare masura rezistenta kilometrica a pneului.

4 – Talonul. Reprezinta partea interioara a anvelopei, fiind cuprinsa in jurul jantei. Talonul este punctul de contact dintre jante si anvelope, asigurand etansitate si mentinerea unei presiuni constante. In plus, talonul imbunatateste manevrabilitatea, stabilitatea si confortul la rulare, in special pe trasee virajate.

5 – Flancul. Rolul acestuia este de a proteja, atat carcasa, cat si talonul anvelopei. In plus, flancul este partea anvelopei care suporta o mare parte din solicitarile mecanice exterioare. Pe langa acestea, pe flanc sunt inscriptionate toate datele referitoare la anvelopa (denumire, dimensiuni, indici de sarcina si de viteza, data si tara de fabricatie etc).

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii