Anvelope Iarna, Utile Anvelope

Diferentele dintre anvelopele de iarna si cele de vara

Diferentele dintre anvelopele de iarna si cele de vara – Stiati ca masina dumneavoastra are nevoie de anvelope diferite pentru vara si pentru iarna? Da, ati citit bine! La fel cum nu purtam aceiasi pantofi cand este cald si cand este frig, nici vehiculele noastre nu se pot adapta la conditiile meteo in cel mai bun mod daca nu le “incaltam” in mod corespunzator. De aceea, va invitam sa descoperiti diferentele dintre anvelopele de iarna si anvelopele de vara pentru a intelege mai bine cat de importante sunt acestea pentru siguranta si confortul la volan.

Fiecare vehicul trebuie sa fie corerent, pentru a circula in mod optim, cu diferitele temperaturi ale anului. Anvelopele, ca parte a masinii care este in contact permanent cu drumul, sunt direct afectate de temperatura si de conditiile de drum. Caldura si frigul sunt factori care le afecteaza stabilitatea si aderenta, astfel incat acestea sunt elementele carora trebuie sa le acordam cea mai mare atentie pentru a ne proteja pe noi si familiile noastre la deplasarea cu masina. Si nu va faceti griji cu privire la costul acestei investitii, pentru ca puteti cumpara anvelope online la cel mai bun pret de la anvelopemag.ro de la marca dumneavoastra preferata. Aruncati o privire si veti fi surprinsi!

Cand sa folositi anvelope de iarna si de vara

Contrar a ceea ce ati putea crede, anvelopele de iarna nu sunt doar pentru zapada si gheata; va recomandam sa le folositi imediat ce temperatura scade sub 7°C. Si, bineinteles, sunt indispensabile si pentru ploaie, zapada, noroi, gheata sau umezeala tipica celor mai reci luni ale anului. In plus, acestea pot inlocui utilizarea lanturilor atunci cand acestea sunt impuse prin lege. Si reamintim ca orice masina ce circula in conditii de iarna este obligata prin lege sa aiba montate anvelope de iarna, respectiv anvelope all season. Pe de alta parte, anvelopele de vara sunt ideale pentru temperaturi mai mari de 7 grade Celsius, asa ca, in climatele temperate, acestea ar trebui folosite, in principiu, din aprilie pana in octombrie.

Care sunt diferentele dintre anvelopele de iarna si cele de vara?

Anvelopele de iarna si cele de vara sunt proiectate in scopuri specifice pentru a garanta cele mai bune performante la diferite temperaturi, in functie de sezoane. Sa aruncam o privire asupra avantajelor si caracteristicilor fiecaruia dintre ele si asupra modului in care acestea garanteaza o siguranta optima la circulatie. Iata tot ce trebuie sa stiti si nu ratati sa fiti cei mai bine informati, astfel!

Anvelope de iarna

Acest tip de anvelopa este special conceput pentru a oferi cele mai bune performante in conditii de iarna sau in zone foarte reci. In acest scop, acestea au un profil mai adanc al benzii de rulare si un numar mai mare de lamele; acest lucru permite o mai buna evacuare a apei si, astfel, reduce considerabil riscul de acvaplanare. De asemenea, acestea numeroase lamele imbunatatesc tractiunea si garanteaza o aderenta maxima pe sosea. Anvelopele de iarna sunt fabricate cu un cauciuc special care permite materialului sa ramana flexibil chiar si la temperaturi scazute. In plus, structura acestora este special conceputa pentru a imbunatati tractiunea rotilor. Toate aceste caracteristici permit o aderenta perfecta pe sosea si garanteaza controlul vehiculului chiar si in conditii nefavorabile. Si ca si cum acest lucru nu ar fi fost suficient, trebuie amintita capacitatea de franare oferita de anvelopele de iarna, care este mult mai mare decat cea a oricarei alte anvelope standard in conditiile sezonului rece.

Anvelope de vara

Caldura verii este foarte daunatoare pentru anvelope, care sunt elementele masinii cele mai afectate de temperaturile ridicate de pe sosea. Mai ales ca in aceasta perioada a anului este de obicei o perioada de vacante, cu deplasarile aferente, care cresc considerabil numarul de kilometri parcursi de vehicule, un factor care trebuie, de asemenea, luat in considerare. Adaptarea anvelopei la clima este cea mai buna solutie pentru a garanta o calatorie sigura si relaxata. Anvelopele de vara sunt fabricate dintr-o compozitie de cauciuc mai rigida, cu mai putin cauciuc natural; acest lucru le confera o fermitate care garanteaza un control mai bun si o aderenta perfecta pe sosea, chiar si in zilele calduroase, reducand in acelasi timp distanta de franare. Profilele benzii de rulare sunt mai putin adanci decat la anvelopele de iarna, ceea ce le face foarte utile pentru a face fata cu bine la ploaie. In plus, profilul benzii de rulare asigura faptul ca acest tip de anvelopa mentine o suprafata de contact mai mare cu drumul, ceea ce se traduce printr-o mai mare stabilitate a vehiculului in viraje. In plus, avand in vedere ca prezinta si mai putina frecare, aceste anvelope reduc consumul de combustibil, precum si nivelul de zgomot.

Toti producatorii recomanda schimbarea anvelopelor in functie de diferitele anotimpuri ale anului. Cand cunoastem diferentele dintre anvelopele de iarna si cele de vara, este logic sa concluzionam ca siguranta la volan este un rezultat direct al responsabilitatii noastre de a le schimba. Cumparati-va anvelopele online de la anvelopemag.ro pentru a va garanta protectia dumneavoastra si a familiei dumneavoastra. Alegeti sa conduceti in siguranta!

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii