Informatii utile jante, Jante

Jantele OZ – O istorie de 50 de ani

Jantele OZ – O istorie de 50 de ani

Jantele OZ – O istorie de 50 de ani. Istoria marcii OZ, emblematica si puternic reprezentativa pentru lumea auto, a inceput in 4 ianuarie 1971, luand nastere ca urmare pasiunii comune pentru automobile a doi prieteni si parteneri de lucru totodata. Totul s-a intamplat in spatele unei benzinarii din Rossano Veneto, un mic sat din provincia Vicenza, locul in care Silvano Oselladore si Pietro Zen (ale caror initiale definesc numele brandului OZ), s-au decis sa creeze designul primei jante din aliaj usor, conceputa la acea vreme pentru o masina in voga, Mini Cooper.

Acesta a fost primul pas de-a lungul celor 50 de ani, pas ce a precedat o evolutie constanta si consistenta pentru brandul OZ si produsele sale premium. 5 decenii in care s-a reusit anticiparea nevoilor din piata ale consumatorului dar mai ales a trendurilor industriei auto in materie de design.

CONSULTATI OFERTA COMPLETA DE JANTE OZ

Aceasta obsesie comuna pentru cercetare si inovatie, a propulsat compania in doar cativa ani de la constituirea sa, spre un segment specific, al sporturilor cu motor si competitiilor auto, pozitionandu-se in scurt timp in pozitia de lider mondial in motorsport, atragandu-si de partea sa pasionatii de raliuri din intreaga lume. OZ a devenit astfel un sinonim pentru atitudinea de invingator, cifrele vorbind de la sine.

Aceasta obsesie comuna pentru cercetare si inovatie, a propulsat compania in doar cativa ani de la constituirea sa, spre un segment specific, al sporturilor cu motor si competitiilor auto, pozitionandu-se in scurt timp in pozitia de lider mondial in motorsport, atragandu-si de partea sa pasionatii de raliuri din intreaga lume. OZ a devenit astfel un sinonim pentru atitudinea de invingator, cifrele vorbind de la sine.

Cu o prezenta in Formula 1 din 1985 si Raliul WRC din 1988, OZ se mandreste cu peste 200 de titluri, urcand pe podium cu piloti si echipe de curse legendare, ce includ: Scuderia Ferrari, Mercedes AMG Petronas, Red Bull Racing, Renault Sport F1 Team, Haas F1 si Sauber Alfa Romeo F1 Team in F1, Ford World Rally Team si Citroen Total World Rally Team in WRC, Audi Sport in DTM, Le Mans si multi altii.

Succesul din Motorsport a fosr un factor catalizator pentru cresterea si notorietatea inregistrata in piata after-market, pe segmentul premium de jante high-tech, unde compania s-a remarcat si si-a consolidat pozitia de lider in materie de design, inovatie si tehnologie.

De 50 de ani, OZ colaboreaza cu cele mai exclusiviste si recunoscute marci auto din lume, printre care Ferrari, Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Lotus si McLaren. Aceste parteneriate au dat nastere unor proiecte exclusive de jante high tech, ce astazi au devenit exponate de referinta in muzeul jantelor OZ (situat la sediul central din San Martino di Lupari, provincia Padova).

Ne referim la modele ce au facut istorie si au lasat o urma de nesters in mintea pasionatilor de automobile : Lamborghini Countach, Ferrari Testarossa, Lotus Esprit, McLaren F1 LM, Bugatti Veyron, Pagani Zonda si Mercedes-Benz SLR.

De-a lungul anilor, nu a fost moment in care renumitii designeri italieni pentru marci emblematice sa nu solicite contributia OZ la stilul proiectelor lor : Bertone, Fissore, Dallara, Pininfarina, Italdesign, AMG, Hartge, Carlson, Koenigsegg, Hottinger, Pagani, Fittipaldi, Mazzanti, Callaway, AC Schnitzer, Cizeta, Strosek si Giugiaro. Dupa segmentul auto, a urmat in 1972 si cel al motocicletelor. OZ intrand pe piata cu doua roti, iar ulterior stabilind si o divizie de business dedicata: OZ Motorbike.

De-a lungul anilor, OZ a colaborat cu principalii producatori de motociclete, inclusiv Aprilia, Ducati, Norton si Bimota, echipand cele mai bune echipe la majoritatea categoriilor de curse. Cele 5 titluri MotoGP consecutive castigate de Marc Marquez sunt doar ultimele realizari ale OZ in acest sector. Astazi OZ este o companie mai eficienta si radical diferita de OZ-ul din anii 1970, prin excelenta globala reusind sa-si pastreze si sa-si consolideze spiritul italian de maiestrie si creativitate.

Compania are sediul central in zona Veneto, San Martino di Lupari, unde produce si vinde jante din aliaj usor in 72 de tari, printr-o retea globala de parteneri si filiale. Astazi, OZ joaca un rol relevant in sectorul jantelor aftermarket, cu o oferta multi-brand care include peste 70 de modele de jante din aliaj disponibile in peste 25 de finisaje (culori) si o gama de diametre de la 14 ”la 22”.

Diversitatea jantelor OZ

OZ acopera zeci de mii de aplicatii auto printr-o oferta variata si o strategie multi-brand care, pe langa marca OZ Racing, include liniile de produse MSW Wheels si Sparco Wheels. Concentrandu-se pe imbunatatirea continua, pentru OZ, implinirea acestor 50 de ani nu este doar un moment de sarbatoare, ci si o oportunitate de a planifica din timp nevoile pietei auto, orientandu-se pe evolutia mobilitatii in general. Compania a lucrat la dezvoltarea jantelor pentru masini hybrid si electrice din 2016. Dupa cum cere traditia, activitatile sale de cercetare si dezvoltare sunt desfasurate pe piste de curse si in special in parteneriat cu toate echipele din campionatele de Formula E.

Angajamentul fata de problemele viitoare de mobilitate s-au concretizat de decizia recenta a companiei de a se aventura pe piata bicicletelor electrice si de a lansa primul brand pliabil de bicicleta electrica OZ, denumit E-Leggera.

Un nou proiect, un mesaj despre un viitor prefigurat a fi diferit fata de cel de astazi, unde compania continua sa fie in centrul scenei, asa cum a fost in acesti primi 50 de ani. Cincizeci de ani de vise, satisfactii si succese, dar si peste 10 ani de angajament si sprijin pentru intreaga comunitate si, in special, pentru Universitatea din Padova.

Pentru a ajuta la educarea viitorilor ingineri, OZ a deschis laboratoare reale in cadrul unitatilor sale de productie, unde studentii dezvolta prototipuri pentru a fi inscrisi in concursuri de Formula SAE, in mod obisnuit cunoscut sub numele de Formula Student. Evenimentul urmareste sa incurajeze dezvoltarea masinilor de curse propulsate de energie regenerabila. Este o oportunitate pretioasa pentru studenti sa lucreze si sa invete cot la cot cu aceiasi ingineri care proiecteaza jante OZ pentru echipe de lideri in Formula 1.

„Ne mandrim cu ceea ce facem – spune ing. Bernoni, CEO al OZ Spa Italia – si toti suntem hotarati sa cream cele mai bune produse posibile. Cea mai mare dorinta si speranta a noastra este ca toata lumea care foloseste si iubeste jantele OZ sa perceapa acest angajament al nostru pentru excelenta. ”

Prin urmare, cea de a 50-a aniversare nu este doar o zi de nastere, ci o oportunitate de a povesti in continuare decenii de realizari: un patrimoniu de cunostinte, experiente, inovatii si tehnologii impregnate ciclic in roti fabricate pentru masinile de zi cu zi.

Pentru companie, 2021 va fi un an cu multe sarbatori, care vor culmina cu lansarea pe piata a mai multor produse noi, ce vor impune o evolutie si totodata o schimbare de tendinte in piata de jante, o revolutie in materie de tehnologie.

Dupa 50 de ani de activitate, compania continua cu nerabdare sa isi stabileasca noi obiective si sa urmareasca viziunea pe care a adus-o la viata. La multi ani OZ!


blog.anvelopemag.ro – cele mai recente noutati din lumea anvelopelor si jantelor auto. Descopera saptamanal articole despre anvelope vara, anvelope all season, anvelope iarna, producatori anvelope, anvelope camion, anvelope agricole, anvelope industriale, teste anvelope, top anvelope, cele mai bune anvelope, jante aliaj, jante tabla, jante hybrid, oferte anvelope, oferte jante, promotii anvelope, promotii jante si multe altele.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii