Noutati, Noutati despre anvelope

Michelin A/S EverGrip: Anvelope care se regenereaza

In cadrul sanonului auto de la Detroit de anul acesta producatorul de anvelope Michelin a prezentat o anvelopa foarte inovatoare: anvelopa care se regenereaza. Aceasta este capabila sa combata uzura si imbatranirea cauciucului, datorita unui proces unic, intens dezvoltat de catre producatorul de anvelope Michelin.

michelin

In plincipiu, o anvelopa cu cat parcurge mai multi kilometri cu atat gradul de uzura al acesteia va creste. Acesta este motivul pentru care trebuie sa fie acordata o atentie deosebita starii anvelopelor prin verificarea periodica a indicatorilor de uzura de pe banda de rulare. In caz contrar, siguranta dumneavoastra poate fi pusa in pericol.

Incepand cu anul 2005, producatorul de anvelope Michelin lucreaza la o tehnologie care permite anvelopei sa regenereze banda de rulare pe masura ce parcurge mai multi kilometri. Pentru inceput, aceasta s-a regasit pe o anvelopa de camion, insa la salonul auto de la Detroit 2014, Michelin a venit cu o versiune si pentru turisme a acestei anvelope.

Tehnologia de regenerare consta in crearea de noi caneluri pe suprafata benzii de rulare, prin intermediul carora anvelopa isi mentine capacitatea de a evacua si de a se mentine aderenta pe suprafata carosabila.

Procedeul functioneaza mai bine in cazul anvelopelor all season, care sunt foarte apreciate in SUA si mult mai putin apreciate in Europa. Astfel, producatorul de anvelope Michelin a rezervat anvelopa A/S EverGrip doar pietei americane, insa acesta continua dezvoltarea tehnologiei si in viitor o va aplica si pe anvelopele specializate (de vara sau de iarna). Pe parcursul a 8 ani de dezvoltare a acestei inovatii, producatorul de anvelope Michelin a investit zeci de milioane de euro.

Consultati oferta completa AnvelopeMAG pentru: anvelope Michelin

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii