Anvelope All Season, Utile Anvelope

Pe drum de iarna: totul despre anvelopele de sezon

Pe drum de iarna: totul despre anvelopele de sezon

Prin urmatorul tabel dorim sa va prezentam cateva informatii esentiale referitoare la anvelopele de iarna.

Anvelope de iarna

Au fost proiectate initial pentru a putea fi utilizate pe drumuri inzapezite. Sunt caracterizate de prezenta marcajului M+S pe flanc.

Acestea au performante imbunatatite pe zapada, gheata si carosabil uscat; ofera nivel de zgomot mai redus si consum de combustibil imbunatatit.

7 grade Celsius: cand termometrele arata aceasta temperatura (sau mai putin), ar trebui sa incepeti sa va ganditi la montarea anvelopelor de iarna.

57% din accidentele ce au loc iarna sunt pe carosabil uscat.

Pe o anvelopa de iarna sunt prezente in medie in jur de 2000 de lamele. Pe cele de vara gasim in medie aproximativ 200.

Limita inaltimii benzii de rulare: 4 mm. Cand aceasta scade sub acest nivel, anvelopele devin ineficiente.

“Ajunge sa imi montez doua anvelope de iarna pe puntea de tractiune.” FALS. Pentru a circula in siguranta si legalitate, anvelopele de iarna trebuie echipate sub forma unui set intreg.

“Am un autoturism 4×4 (sau SUV), nu am nevoie de anvelope de iarna. Fals. Ba chiar dimpotriva.

Anvelope all season

O alternativa eficienta pentru clima din tara noastra, ce va ajuta sa economisiti timp si bani cu montarea anvelopelor.

 

 

Anvelopele de iarna, cele inscriptionate cu marcajul M + S (la unele anvelope acest marcaj mai apare ca M & S sau MS), sunt proiectate pentru a corespunde tuturor reglementarilor Uniunii Europene si pot fi folosite pentru a circula pe drumurile de iarna din Europa in siguranta si legalitate.

Un aspect esential care trebuie retinut este acela ca anvelopele de iarna reprezinta o necesitate vitala pentru soferi din momentul incare temperaturile ating (si scad sub) nivelul de 7 grade Celsius.

Din acest punct anvelopele de vara pierd mare parte din performantele lor, pe cand anvelopele de iarna isi “intra in drepturi”, compusii speciali din care acestea sunt fabricate fiind facuti sa functioneze optim la temperaturi scazute.

Acest lucru este important de mentionat deoarece, conform statisticilor celor de la Michelin, peste 50% din accidentele de pe timpul iernii au loc pe carosabil uscat.

Cum este asigurata aderenta pe drumuri inzapezite: banda de rulare a anvelopelor de iarna este speciala, multitudinea de blocuri de cauciuc, caneluri si striatii prezenta pe aceasta are rolul de a ajuta autoturismul sa se “lipeasca”, sa se “agate” mai bine de carosabilul inzapezit.

Recomandam soferilor sa nu monteze doar doua anvelope pe puntea de tractiune, siguranta optima fiind asigurata doar in momentul in care automobilul este echipat complet cu anvelope de iarna.

Acest lucru se aplica si in cazul autoturismelor cu tractiune 4X4 si autoutilitarelor.

 

Consultati oferta completa AnvelopeMAG pentru: anvelope de iarna

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii