Lansari anvelope, Noutati

Pirelli P Zero 2016

couv-pzero-2016

Cei de la Pirelli au prezentat de curand la salonul auto de la Geneva noua versiune a celebrei anvelope de vara, Pirelli P Zero.

De peste 30 de ani, cei de la Pirelli lucreaza continuu la imbunatatirea gamei lor de anvelope de vara de performanta ultra inalta – P Zero. Prima versiune a acestei anvelope a fost chiar echipare originala pe un super-autoturism clasic, Ferrari F40. Ulterior, cei de la Pirelli au format parteneriate cu alti mari producatori, producand anvelope P Zero pentru o multime de super-masini faimoase: Ferrari 512 Rossa, Ferrari F12, Lamborghini Aventador, Lamborghini Countach, Aston Martin V12 Vantage, Aston Martin DB9, Maserati Ghibli, Porsche 911, Porsche Macan – acestea fiind doar o parte.

f40

Pirelli P Zero a fost de asemenea prima anvelopa de 17″ pentru autoturisme cu un talon de 35, autoturismul Ferrari F40 avand urmatoarea echipare: 245/40R17 fata si 335/35R17 spate. A fost de asemenea prima oara cand un autoturism a avut o astfel de echipare, cu dimensiuni diferite pe fata si pe spate. A fost si prima cand o anvelopa a primit indicele de viteza Z, indice care permite rularea cu viteze de peste 240 km/h.

Ultima iteratie a anvelopelor de vara Pirelli P Zero a fost lansata in anul 2017.

Modelul cu 3 caneluri longitudinale a fost conceput pentru a ajuta la drenarea apei si a combate fenomenul de acvaplanare. Pe langa faptul ca anvelopele au o aderenta foarte buna pe carosabilul umed, datorita profilului asimetric acestea pot oferi performante mai bune la virare si o uzura mai uniforma.

pirelli-p-zero-group-large

Structura lor special gandita pentru echiparea pe masini de inalta putere permite rularea la viteze de pana la 370 km/h.

Noile Pirelli P Zero si P Zero Corsa

Noul model de anvelope Pirelli P Zero va fi lansat in curand si va fi disponibil in trei modele, destinate pentru trei tipuri de autoturisme:

  • O varianta pentru anvelope din clasa supersport, optimizata pentru un condus sportiv si dinamic.

  • O varianta premium pentru autoturisme obisnuite si limuzine, optimizata pentru a oferi un nivel sporit al confortului.

  • Una pentru supermasini, Pirelli P Zero Corsa, foarte similar anvelopelor utilizate in cursele de Formula 1.

 Pirelli P Zero ca echipare originala pe Maserati Levante

Maserati-Levante-unveil-4-800x533

Maserati Levante, lansat tot la salonul auto de la Geneva, marcheaza intrarea brandului pe piata autoturismelor SUV. Pirelli mentioneaza ca noile sale anvelope Pirelli P Zero au fost create in parteneriat cu cei de la Maserati pentru a se putea plia pe exigentele de performanta si confort ale noului model Levante; Pirelli P Zero vor veni ca echipare originala pe toate modelele de Maserati Levante ce urmeaza sa fie lansate.

Cei de la Pirelli au mai adaugat ca noul Pirelli P Zero omologat special pentru Maserati Levante „a fost special proiectat si construit pentru a se adapta in totalitate pe cerintele noului autoturism SUV”. Anvelopele sunt diferentiate de restul gamei de anvelope P Zero printr-un set de caracteristici specifice, foarte bine definite. Detaliind, producatorul de anvelope spune ca modelul P Zero a trebui sa fie adaptat conform caracteristicilor de baza a unui SUV AWD in 8 viteze, construit pe aceeasi platforma ca Maserati Quattroporte sau Maserati Ghibli.

Pirelli au proiectat un nou compus de cauciuc si un profil al benzii de rulare „foarte personalizat”, care, conform producatorului italian, va oferi „o calatorie deosebit de confortabila” si „o manevrabilitate superioara absolut necesara pentru un autoturism de asemenea dimensiuni”.

Variantele de Maseratii Levante si echiparile acestora:

Levante: 350 cp, 3l, V6 benzina si Levante, 275 cp, 3l, V6 diesel vor avea echipate anvelope Pirelli P Zero 255/60ZR18;

Levante S: 430 cp, 3l, GDI V6 va avea echipate anvelope Pirelli P Zero 265/50ZR19 pe fata si 295/45ZR19 pe spate.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii