Promotii AnvelopeMAG.ro

Promotie la anvelope de vara cu clasa A la franare!

Promotie la anvelope de vara cu clasa A la franare!

Profita acum de reduceri si comanda anvelope cu clasa A pe teren umed, acum la preturi speciale!

promotie anvelope vara clasa A la franare

 

Promotie valabila in perioada 10 iunie – 20 iunie 2014

Clasa de aderenta pe teren umed

 

Aderenta pe carosabil umed (test de franare) este unul dintre cele mai importante beneficii pe care o anvelopa il ofera.
Testarea capacitatii de franare pe suprafete umede implica masurarea performantelor – la decelerare intre 60 si 20 km in cazul franarii de urgenta. Intre doua calificative, de exemplu C si B, distanta de franare scade cu 15%, adica 4,5 metri, in cazul unui camion care decelereaza de la 60 km/ora la 20 km/ora in 30 metri.

La o viteza de 80 km/h un automobil are o distanta de franare pe ud cu 6 m mai buna atunci cand este echipat cu anvelope clasa A fata de anvelope clasa C.  *Diferenta intre A si G este de 18 m

Cum se masoara franarea pe suprafete umede:
Datele sunt colectate pe trasee de testare acoperite in prealabil cu un strat de apa cu o adancime de 0,5 – 2 mm. Temperatura mediului si cea a solului pot varia intre 5 si 35 grade Celsius. Caracteristicile traseului de testare (materialul cu care este acoperit traseul, coeficientul de frecare pe asfalt, etc.) pot varia si ele in limitele impuse prin lege. Vehiculele recomandate pentru testare pot fi atat autocamioane echipate complet cu anvelope de tipul celor care urmeaza sa fie testate cat si vehicule concepute special pentru realizarea de teste (remorci).
Calificativele pot fi de la A la G.

 

 

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii