Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Clasament si test anvelope de vara 2012

37  dimensiuni de anvelope de vara au trecut exigentele teste elvetiene

Testul 2012 la anvelope de vara a fost efectuat la aproximativ 15 modele de anvelope de vara cu dimensiunile 165/70 R14 T (masini mici) și 15 cu dimensiunea 205/55 R16 V (clasa compactă și medie). În plus, au mai fost testate 7 anvelope cu dimensiunea 215/65 R16 H corespunzatoare SUV-urilor mici. Testele practicate au fost efectuate pentru a determina comportamentul anvelopelor în diferite condiții de drum. In cele 14 criterii de notare a fost inclus comportamentul pe carosabil umed și uscat, consumul de carburant, nivelul de zgomot, precum si rezistenta la viteza mare si longevitatea anvelopei.

Diferentele pe carosabil umed
În afară de modelul Infinity, toate anvelopele cu dimensiunile 165/70 R14 T din clasa pentru masini mici au avut, per total, o evaluare finală pozitivă. Infinity a fost evaluat „nu se recomandă” din cauza unor deficiente la comportamentul pe carosabilul umed. Intre cele noua anvelope clasate ca „recomandate”, marci precum Goodyear, Dunlop si Fulda au prezentat o usoara senzatie de nesiguranta pe drumuri umede, care poate fi in schimb explicata si compensata, la Goodyear și Fulda, printr-o longevitate foarte buna. În schimb, testele au aratat ca recent conceputa anvelopa Yokohama asigura performante bune pe carosabil umed și uscat, dar nu exceleaza la capitolul longevitate. Anvelopele Continental, Michelin, Pirelli, Apollo și Barum au obtinut calificativul „foarte recomandat”. În aceasta grupa fruntasa, Michelin și Apollo au obținut cele mai bune rezultate la comportamentul pe carosabil ud, în timp ce brandul Continental s-a remarcat prin economia de carburant.

O gama largă de produse extrem de recomandate
Dimensiunea de anvelope 205/55 R16 este printre cele mai vândute în Romania. Cele 15 modele de anvelope testate au obținut toate cel puțin calificativul „recomandată”, în timp ce cinci modele au reusit chiar să ajungă la nivelul de „foarte recomandata”. Dupa cum era de asteptat, acest grup de cinci cuprinde in cea mai mare parte branduri premium. Alaturi de Continental, Goodyear, Dunlop și Bridgestone, Semperit a fost singura marca secundara ce a reusit sa intre in aceasta grupa de anvelope „foarte recomandate”.

Rezultate neomogene la dimensiunile pentru SUV-uri
In categoria SUV-uri mici, au fost testate sapte modele de anvelope de vara cu dimensiunea 215/65 R16 H. In plus, un criteriu suplimentar de control a fost adăugat la testele din această categorie, respectiv tractiunea pe iarba udă. Astfel, doua anvelope au primit calificativul „foarte recomandat”, patru „recomandat” si una a primit un  calificatifv de „nu se recomandă”. In acest segment, brandurile Continental si Pirelli au fost cele mai apreciate. Goodyear si Bridgestone au fost sanctionate pentru mici probleme la comportamentul pe carosabil ud, în timp ce Vredestein a primit o nota mica la capitolul longevitate. In coada clasamentului, modelul Sava a fost a fost considerat nesatisfacator la comportamentul pe carosabil umed, astfel încat acest model de anvelope a primit calificativul „nu se recomandă”.

Vizionati video -ul cu testele la anvelopele de vara 2012

Rezultate test Anvelope de Vara 165/70 R14 T

Rezultate test Anvelope de Vara 205/55 R16 V

(Teste realizate de TCS – Touring Club Suisse)

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii