Teste Anvelope, Teste anvelope Iarna, Teste anvelope Vara

Test anvelope de vara + 2 anvelope de iarna – Test World 2014

Test World este unul dintre cele mai mari si apreciate organizatii independente de testare a anvelopelor.

test-world

Acestia au dorit sa testeze o serie de anvelope de vara, la o dimensiune frecvent intalnita (205/55R16), iar masina utilizata a fost un Ford Focus. Testul a presupus o serie de proble clasice, atat pe carosabil uscat cat si pe ud. Anvelopele care au fost testate sunt: Continental Premium Contact 5, Nokian Hakka Blue, Goodyear EfficientGrip Performance, Dunlop Sport BluResponse, Apollo Alnac 4g, Landsail LS288, Toyo Proxes CF2, Pirelli Cinturato P7, Vredestein Sporttrac 5, Michelin Primacy 3, Hankook Ventus Prime2, Barum Bravuris 3 HM, BFGoodrich gGrip, Hercules Raptis VR1 – de vara si Continental WinterContact TS 850 si Michelin X Ice Xi3 – de iarna.

Ce a adus interesant acest test este faptul ca reprezentantii Test World, pe langa evaluarea anvelopelor de vara, au dorit sa demonstreze faptul ca utilizarea anvelopelor de iarna vara nu este o idee foarte buna. Astfel, in test, acestia au inclus si doua anvelope de iarna premium (Continental WinterContact TS 850 – care in numeroase teste pentru anvelope de iarna a castigat prima pozitie, si Michelin X Ice I3 – o anvelopa care pe parcursul timpului a obtinut rezultate excelente in testele de iarna).

Chiar daca era de asteptat ca anvelopele de iarna sa nu se comporte la fel de bine in conditii de umiditate si de temperatura ridicata, acestea s-a situat la o diferenta destul de mare de anvelopele de vara. In plus, in ceea ce priveste franare pe uscat, anvelopele de iarna au fost ultimele, iar in ceea ce priveste franarea pe ud Continental WinterContact TS 850 a reusit sa obtina rezultat mai bun doar in fata anvelopei Hercules Raptis VR1 – anvelopa de vara cu cea mai slaba franare pe carosabil umed de pe piata.

Rezumatul testului:

  • Cea mai buna anvelopa pentru drumuri ude: Continental Premium Contact 5.

  • Cele mai bune anvelope pentru drumuri uscate: Continental Premium Contact 5, Nikian Hakka Blue.

  • Cele mai economice anvelope: Michelin X Ice Xi3, Goodyear EfficientGrip Performance, Dunlop Sport BluResponse, Nokian Hakka Blue.

  • Cea mai comfortabila anvelopa: Michelin X Ice Xi3.

  • Cea mai silentioasa anvelopa: Michelin X Ice Xi3

 

 

  • Clasament final:

  1. Continental Premium Contact 5

  2. Apollo Alnac 4g

  3. Nokian Hakka Blue

  4. Pirelli CINTURATO P7

  5. Michelin Primacy 3

  6. Dunlop Sport BluResponse

  7. Goodyear EfficientGrip Performance

  8. Hankook Ventus Prime2

  9. Vredestein Sportrac 5

  10. Barum Bravuris 3HM

  11. Landsail LS288

  12. Toyo Proxes CF2

  13. BFGoodrich gGrip

  14. Hercules Raptis VR1

  15. Continental WinterContact TS 850

  16. Michelin X Ice Xi3

In concluzie, utilizarea pe timp de vara a anvelopelor de iarna nu este recoamandata. Acestea, fie ele si anvelope de iarna premium, nu pot tine pasul cu anvelopele de vara in ceea ce priveste performantele si implicit nivelul de siguranta pe care il ofera.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii