Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test anvelope vara 225/45R17 – 2015 (Gute Fahrt)

 

gute-fahrtExista mai multe dimensiuni de anvelope care raman pe piata timp de mai multi ani.  Volkswagen  continua sa includa cel putin ca echipare originala, anvelopele cu dimensiunile 195/65 R15. In plus, timp de multi ani s-a folosit ca dimensiune universala 205/55 R16. Exista o tendinta de crestere a dimensiunilor, iar in ultimii ani a devenit din ce in ce mai populare 225/45 R17. VW foloseste anvelope 225/45r17 pentru Golf in echiparea Highline si pentru multe alte modele ale sale, cum ar fi Sportsvan, Touran si Jetta. Audi mentine anvelope de 17 inch pe A3.

Test anvelope vara 225/45R17 - 2015 (Gute Fahrt)

Gute Fahrt a ales din nou in acest an dimensiunea 225/45r17 pentru testare. Ultima data publicatia a testat anvelope cu aceasta dimensiune in 2012, dar lucrurile s-au schimbat in ultimii ani pe piata de anvelope Cuvantul cheie este acum economie.  In plus, dupa 2012 au intrat in vigoare clasele energetice si etichetarea anvelopelor a devenit obligatorie. Producatorii se bazeaza pe faptul ca anvelopele cu clasele ”A / A” – pentru tractiune pe umed si economie de combustibil  – vor aduce vanzari record. Adevarul este ca nu e atat de simplu. Reducerea rezistentei la rulare, din pacate, are un impact negativ asupra aderentei pe teren umed. Prin urmare, companiile producatoare au venit cu un truc – anvelope ranforsate marcate XL, ale caror pereti laterali sunt mai putin susceptibili la deformare ceea ce ajuta la reducerea rezistentei la rulare. Acest lucru ne aduce mai aproape de cele 10 branduri de anvelope testate in acest an. Sase producatori au profitat de ocazie si au trimis anvelope ranforsate cu un indice de 94, inclusiv Pirelli, a carui  Cinturato P7 Blue este singura anvelopa testata cu un rating  ”A / A”.

Test anvelope vara 225/45R17 - 2015 (Gute Fahrt)

In acest moment, doar Uniroyal a avut un model al benzii de rulare in forma de V. Pe langa faptul ca arata spectaculos, ele sunt mai degraba asimetrice. In lista de marci au intrat Dunlop, Continental, Pirelli, Bridgestone, Goodyear, Hankook, Kumho, Nokian si brandul coreean Nexen, care au luat parte la primul test Gute Fahrt cu aceasta ocazie

Test anvelope vara 225/45R17

Anvelope testate cu dimensiunile 225/45R17:

  • Bridgestone Potenza S001

  • Continental Sport Contact 5

  • Dunlop Sport Maxx RT

  • Goodyear EfficientGrip Performance

  • Hankook Ventus S1 evo2 K117

  • Kumho Ecsta LE Sport KU39

  • Nexen N’Fera SU1

  • Nokian Linia

  • Pirelli Cinturato P7 albastru

  • Uniroyal Rainsport 3

Testele au fost efectuate in locatia italiana Pirelli Vizzola. Au fost folosite autoturisme Golf si Audi A3 cu tractiune fata si motoare TDI identice cu 150 CP.  Un total de 100 de anvelope au fost montate pe roti cu jante Borbet BS5, dimensiune de 7,5 J x 17, atent echilibrate si umflate la presiunea recomandata de producator.

In testul subiectiv importante sunt manevrabilitatea pe teren uscat si umed, precum si comportamentul anvelopelor pe o pista circulara umeda. A fost efectuat, de asemenea, un test la viteze mari si cu aceasta incercare, toate anvelopele au facut fata fara probleme.

Manevrabilitatea mai buna pe suprafete uscate a fost aratata de Bridgestone, Continental, Dunlop, Nokian, Pirelli si Uniroyal, Goodyear si Kumho au lasat o impresie mai putin placuta. Nexen este mai putin stabil si necesita mai multa atentie din partea conducatorului auto.

Prin urmare, pentru a obtine o imagine completa, a fost necesara testarea pe o pista umeda, iar cei mai buni s-au dovedit a fi din nou Continental, Dunlop, Pirelli si Hankook. Doar aceste anvelope au demonstrat caracteristici foarte echilibrate. Urmeaza Bridgestone, care pastreaza bine controlul, in ciuda unei tendinte de subvirare, iar din urma vin Goodyear, Nexen si Nokian, care necesita unghi de bracaj mare si care au fost oarecum mai putin sigure.

Pirelli a aratat cat de mult a avansat tehnologia moderna – un Golf echipat cu aceste anvelope prinde 100 kilometri pe ora  si franeaza pe umed in 41.4 metri. Goodyear, Uniroyal, Hankook Nokian au obtinut 43 de metri la franare si primesc calificativul ”foarte bun”,  Dunlop, Continental si Bridgestone – ”Bun” si Kumho – doar ”satisfacator”. Este necesar sa se menntioneze ca distanta de franare a anvelopei coreene Nexen a fost cu 5 m mai mare decat cea a anvelopei Pirelli. Astfel, toate anvelopele au dovedit ca pot asigura un nivel optim de siguranta pe carosabil umed, dar in acest test nu au fost adaugate marci obscure de anvelope din Asia, care in trecut au aratat intotdeauna rezultate nesatisfacatoare.

Cum s-a realizat clasamentul final? Franare pe suprafete umede 25%, manvrabilitate pe umed si franare pe suprafete uscate – 15%, manevrabilitate pe suprafete uscate si rezistenta la rulare – 10% in toate celelalte teste – 5%. In cele din urma, s-a dovedit astfel ca, pentru prima data in istoria Gute Fahrt, testul a fost castigat detasat de 3 modele de anvelope: Dunlop, Hankook si Pirelli, demne de o recomandare Gute Fahrt.

Clasament final test anvelope 225/45R17:

1. Dunlop Sport Maxx RT

2. Hankook Ventus S1 evo2 K117

3. Pirelli Cinturato P7 Blue

4. Continental Sport Contact 5

5. Goodyear EfficientGrip Performance

6. Nokian Line

7. Bridgestone Potenza S001

8. Uniroyal Rainsport 3

9. Nexen N`Fera SU1

10. Kumho Ecsta LE Sport Ku39

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii