Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test 2017 anvelope de vara de inalta performanta 245/40R18 (Auto Bild)

Test 2017 anvelope de vara de inalta performanta 245/40R18 (Auto Bild)

Anul acesta bine cunoscuta publicatie Auto Bild este super activa, publicand deja un al treilea test destinat anvelopelor de vara. Segmentul ales este UHP – Ultra High Performance sau anvelope de performante de varf, de aceea si rezultatele obtinute de anvelope in urma testului sunt foarte apropiate. Astfel 9 modele anvelope de dimensiuni 245/40R18 au fost selectate si montate pe un Audi TT. Trebuie specificat ca nici o anvelopa din gama medie sau buget nu a fost inclusa in acest test.

Situatia pe carosabil umed.

Anvelopa Michelin Pilot Sport 4, care a si castigat acest test organizat de Auto Bild, a avut cele mai bune performante per ansamblu la testele de pe carosabil umed. A reusit cu usurinta testele de acvaplanare si a iesit cea mai rapida in testele de manevrabilitate pe carosabil umed. La testul de franare pe carosabil umed, anvelopa Michelin a obtinut doar locul 6, dar cand ne uitam si la performanta celorlalte anvelope, diferenta este de doar 0.4 metri intre primul loc (anvelopa Dunlop) si anvelopa Michelin. Practic, o mica variatie in test ar fi putut rasturna cu usurinta rezultatele acestui test.

La polul opus anvelopa Firestone termina pe ultimul loc la ambele categorii, pozitie oarecum justificata fiind si cea mai ieftina anvelopa din acest test. Anvelopa Continental Sport Contact 5 a fost de asemeni mai putin performanta la franare, dar nu la fel de mult ca cea Firestone, terminand la cca. 10 metri distanta in spatele anvelopei Dunlop.

Situatia pe carosabil uscat.

Nici o surpriza nici la aceste teste, anvelopele Michelin fiind cele mai performante pe carosabilul uscat, urmate de anvelopele Vredestein la scurta distanta.

La testul de franare pe carosabil uscat anvelopa Vredestein s-a impus cu un rezultat convingator. Anvelopa Firestone a terminat din nou pe ultimul loc la toate testele efectuate pe carosabil uscat.

Din punct de vedere al rezistentei la rulare, nu putem face o diferentiere foarte clara, primele 5 pozitii fiind extrem de apropiate. Astfel Goodyear castiga cu un avans extrem de mic, dar suntem siguri ca toate anvelope de vara de pe primele locuri prezinta in acelasi timp un consum de combustibil extrem de redus.

Nesatisfacatoare a fost de asemeni si prestatia anvelopei Vredestein Ultrac Vorti care a avut rezultate slabe la aceste doua teste.

La testele pentru determinarea nivelului de zgomot emis anvelopele Hankook si Vredestein au fost cele mai bune. Firestone isi adjudeca din nou ultima pozitie, lucru de asteptat de altfel.

Rezultatele testului.

Auto Bild a acordat prioritate punctajelor din  testele pe carosabil umed, de aceea si scorurile finale la aceasta categorie nu sunt ordonate fata de celelalte rezultate.

1: Michelin Pilot Sport 4

Punctaj total: 35 / Carosabil uscat: 8 / Carosabil umed: 7 / Confort: 7 / Rezistenta la rulare: 7 / Nivelul zgomotului 6
Pro : Manevrabilitate foarte buna pe carosabil uscat si pe carosabil umed, raspuns precis in viraj, raspuns bun si distanta scurta de franare pe toate suprafetele, confort ridicat.
Contra: Nimic de mentionat.
Concluzie: Anvelopa castigatoare, exemplara.

2: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3

Punctaj total: 35 / Carosabil uscat: 7 / Carosabil umed: 7 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 9 / Nivelul zgomotului 6
Pro: Manevrabilitate buna si distanta scurta de franare pe carosabil umed si carosabil uscat, stabilitate buna pe carosabil umed, rezistenta la rulare scazuta.
Contra: Nimic de mentionat.
Concluzie: Exemplara.

2: Vredestein Ultrac Vorti

Punctaj total: 30 / Carosabil uscat: 7 / Carosabil umed: 7 / Confort: 5 / Rezistenta la rulare: 4 / Nivelul zgomotului 7
Pro: Manevrabilitate buna si distanta scurta de oprire pe carosabil umed si pe carosabil uscat, silentioasa.
Contra: Rezistenta la rulare destul de mare.
Concluzie: Exemplara.

4: Dunlop SportMaxx RT 2

Punctaj total: 33 / Carosabil uscat: 6 / Carosabil umed: 7 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 8 / Nivelul zgomotului 6
Pro: Manevrabilitate buna pe carosabil uscat, distante mici de franare pe carosabil uscat si pe carosabil umed, nivel bun de confort.
Contra: Tendinta de a subvira pe carosabil umed.
Concluzie: Buna.

4: Hankook Ventus S1 evo2

Punctaj total: 31 / Carosabil uscat: 7 / Carosabil umed: 6 / Confort: 5 / Rezistenta la rulare: 6 / Nivelul zgomotului 7
Pro: Stabilitate buna si manevrabilitate buna pe carosabil uscat, distanta scurta de franare pe carosabil uscat si pe carosabil umed, rezistenta foarte buna la acvaplanare , nivelul zgomotului emis scazut.
Contra: Tendinta puternica de a subvira pe carosabil umed.
Concluzie: Buna.

6: Falken Azenis FK510

Punctaj total: 29 / Carosabil uscat: 6 / Carosabil umed: 6 / Confort: 5 / Rezistenta la rulare: 6 / Nivelul zgomotului 6
Pro: Stabilitate buna si manevrabilitate buna pe carosabil uscat, distanta scurta de franare pe carosabil uscat si pe carosabil umed, rezistenta buna la acvaplanare.
Contra: Tendinta de a subvira pe carosabil umed.
Concluzie: Buna.

6: Nokian zLine

Punctaj total: 29 / Carosabil uscat: 6 / Carosabil umed: 6 / Confort: 4 / Rezistenta la rulare: 8 / Nivelul zgomotului 5
Pro: Distanta mica de oprire pe carosabil uscat si pe carosabil umed, stabilitate buna pe carosabil umed.
Contra: Raspuns intarziat la viraj pe carosabil uscat, confort scazut.
Concluzie: Buna.

8: Continental Sport Contact 5

Punctaj total: 30 / Carosabil uscat: 5 / Carosabil umed: 5 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 8 / Nivelul zgomotului 6
Pro: Performanta buna la acvaplanare, rezistenta scazuta la rulare, nivel bun de confort.
Contra: Distanta de franare nesatisfacatoare, stabilitate scazuta pe carosabil umed.
Concluzie: Performante medii .

9: Firestone Firehawk SZ90

Punctaj total: 18 / Carosabil uscat: 4 / Carosabil umed: 1 / Confort: 5 / Rezistenta la rulare: 5 / Nivelul zgomotului 3
Pro: Rezistenta acceptabila la acvaplanare.
Contra: Manevrabilitate nesatisfacatoare si distante mari de franare atat pe carosabil uscat, cat si pe carosabil umed, zgomotoasa.
Concluzie: Nerecomandata

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii