Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test anvelope vara 2015 pentru dimensiunile 255/35R19 (fata) si 275/35R19 (spate) – (Auto Bild Sportscars)

Auto Bild a testat 7 modele de anvelope cu dimensiune fata 255/35R19 si 275/35R19 spate ultra-large.

 Diferenta de comportament a masinii este intotdeauna evidentiata in timpul tranzitiei de la anvelope de iarna la anvelopele de vara, deoarece proprietatile dinamice ale masinii depind in mare masura de tipul anvelopelor cu care este echipata. Anvelopele sunt singura legatura dintre masina si drum si sunt responsabile pentru transmiterea fortelor longitudinale si transversale.

autobild-sportscars-anvelope-vara2015-01

Cele 7 modele de anvelope testate:

  • Continental ContiSportContact 5P
  • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
  • Hankook Ventus S1 evo K107
  • Maxxis VS01 Victra Sport
  • Michelin Pilot Super Sport
  • Nankang NS-20 Sportnex
  • Vredestein Ultrac Vorti

Raspunsul cel mai precis de directie a fost dat de anvelopele Michelin, dar expertii au avertizat ca un viraj ascutit poate brusca rotile din spate si va fi obligatoriu un raspuns rapid cu ajutorul contravirarii. Anvelopele Vredestein nu au reusit sa reactioneze atât de repede si precis, dar ele s-au dovedit a fi destul de echilibrate la rulare pe ambele axe. Aceste anvelope Vredestein au, de asemenea, o tractiune excelenta pe carosabil uscat.

Anvelopele Hankook, avand ca semn distinctiv o linie ondulata in profilul benzii de rulare, asigura buna stabilitate laterala pe puntea fata si s-au dovedit a fi foarte eificiente pe suprafete umede.

Rezultatele obtinute de anvelopele de origine asiatica s-au dovedit inca o data a fi dezamagitoare. Pretul mic le face, la prima vedere o alegere interesanta, dar in conditii de umiditate aceste anvelope nu sunt in masura sa ofere suficienta siguranta si siguranta este in continuare cel mai important lucru de care trebuie sa se tina cont in alegerea anvelopelor.

REZULTATELE TESTULUI

Franare pe uscat

Vredestein are nevoie de mai putin de 35 de metri pentru a opri de la o viteza de 100 km / h, iar diferenta fata de rezultatul obtinut de Nankang este echivalent cu lungimea masinii.

autobild-02sportscars-anvelope-vara2015

Manevrabilitate pe suprafete uscate

Daca aveti nevoie de anvelope de sport cu cea mai buna performanta pe carosabil  uscat, este recomandat sa alegeti anvelope Michelin, a caror reactii la directie si informatie au fost perfecte. De altfel, un echilibru optim a demonstrat si Vredestein intre puntea fata si spate.

autobild-03sportscars-summer-2015

Zgomot la rulare

Cele mai silentioase anvelope au fost cele Nankang. Zgomot lor la 80 km / h, cu motorul oprit este cu 1 dB mai mic decât ce a obtinut Michelin, insa aceasta diferenta este imposibil de distins de urechea umana.

autobild-04sportscars-anvelope-vara2015

Economie de carburant

Cei care aleg anvelope sport de 19 inch, rareori rareori se gandesc cum acestea afecteaza eficienta consumului de combustibil. in plus, diferentele dintre anvelopele testate vor fi destul de greu de observat in viata de zi cu zi.

autobild-05sportscars-summer-2015

Rezistenta la acvaplanare longitudinal

in epoca de ESP, DSC si a altor sisteme de asistenta a soferului electronic, testul de acvaplanare nu a fost atât de infricosator ca inainte.. in acest caz, este important sa se mentina aderenta anvelopelor pe puntea spate, deoarece ofera stabilitatea necesara.

autobild-06sportscars-summer-2015

Manevrabilitatea pe suprafete umede

Furnizarea de aderenta maxima a fost asigurata de Vredestein, Hankook si Goodyear.

autobild-07sportscars-summer-2015

Stabilitate laterala pe suprafata umeda

Aici, din nou au aparut dezavantajele tipice obtinute de anvelopele fabricate in Asia – Nankang, iar Maxxis in mod clar nu se descurca suficient de bine la aderenta pe suprafete umede

autobild-08sportscars-summer-2015

Franare pe suprafete umede

Cele mai bune in acest test au fost de departe anvelopele Hankook si a depasit anvelope din gama Premium precum Vredestein, Goodyear, Michelin si Continental. Anvelopele din Asia ocupa din nou partea de jos a clasamentului, iar rezultatul ar trebui sa fie considerat nesatisfacator Maxxis pentru.

autobild-09sportscars-summer-2015

Clasament Final:

1. Hankook Ventus S1 evo 

2. Michelin  Pilot Super Sport 

3. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 

4. Vredestein Ultrac Vorti

5. Continental SportContact 5P 

6. Nankang NS-20 Sportnex

7. Maxxis VS01 Victra Sport

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii