Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test anvelope vara 225/50 R17 (TCS 2021)

Test anvelope vara 225/50 R17 (TCS 2021)

Test anvelope vara 225/50 R17 (TCS 2021). Touring Club Suisse (TCS) a comparat la inceput de an 2021, 17 modele de anvelope vara pe dimensiunea 225/50R17 98Y. Aceasta dimensiune 225 50 R17 este des intalnita la autoturisme din clasa medie, precum ar fi Alfa Romeo Giulia, Audi A4 si A5 sau BMW Seria 3 si 4.

TCS a evaluat anvelopele vara dupa 6 criterii:

  • Comportamentul pe carosabil uscat
  • Comportamentul pe carosabil umed
  • Confortul la rulare, raportat la nivelul de zgomot al anvelopei
  • Consumul de carburant
  • Uzura anvelopei
  • Comportamentul anvelopei la viteze ridicate

La final de test, prin atribuirea unei note finale precum si a unei aprecieri de la 1 la 4 stele, TCS a relevat punctele pozitive sau negative ale fiecarei anvelope testate.

Afla mai multe despre testul realizat de TCS, pe site-ul testanvelope.ro.

Rezultate test anvelope vara 225/50 R17 (TCS 2021)

Pe podium se regaseste un mixt de anvelope vara de marca Premium, precum Continental/Bridgestone/Michelin) si marci Calitate, precum Falken/Kumho.

Din cele 17 anvelope vara testate, doar un singur model a rezultat ca fiind nerecomandat; restul au fost evaluate ca recomandate, respectiv foarte recomandate.

Anvelope vara Falken Azenis FK510 – FOARTE RECOMANDATE

Anvelope vara Falken AZENIS FK510 - Test anvelope vara 225/50 R17 (TCS 2021)

Modelul de anvelopa vara Falken Azenis FK510 satisface exigentele cele mai stricte in materie de tehnologie. Acesta se remarca in special prin prevenirea efectului de acvaplanare, datorita design-ului benzii de rulare si a marginilor rotunjite ale acesteia. Distributia uniforma a presiunii pe zona de contact a anvelopei cu drumul, amelioreaza performantele de franare, precum si de stabilitate directionala.

mag FALKEN AZENIS FK510

Anvelope vara Continental Premium Contact 6 – FOARTE RECOMANDATE

Anvelope vara Continental PremiumContact 6 - Test anvelope vara 225/50 R17 (TCS 2021)

mag CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6

Modelul de anvelopa vara Continental Premium Contact 6 este destinat berlinelor si autoturismelor din gama sport. Acesta combina in mod ideal confortul cu siguranta, sportivitatea si longevitatea kilometrica. Profilul Premium Contact 6 a fost conceput pentru a ameliora in mod deosebit manevrabilitatea oricarui tip de vehicul, indiferent de dimensiunea anvelopelor montate.

Anvelope vara Kumho Ecsta PS71 – FOARTE RECOMANDATE

Anvelope vara Kumho ECSTA PS71

mag KUMHO ECSTA PS71

Modelul Ecsta PS71 din gama sportiva de la Kumho a fost conceput pentru a raspunde celor mai exigenti conducatori auto. Cauciucul din care este fabricat Kumho Ecsta PS71 are rolul de a asigura acestor anvelope de vara, cele mai inalte performante la rulare. Astfel, se obtine o tractiune foarte buna, atat pe carosabil uscat, cat si pe carosabil umed. Banda sa de rulare, asimetrica, garanteaza un plus de sportivitate si performante ameliorate in toate circumstantele de conducere.

Anvelope vara Bridgestone Turanza T005 – FOARTE RECOMANDATE

Anvelope vara Bridgestone TURANZA T005

mag BRIDGESTONE TURANZA T005

Turanza T005 a fost conceput pentru a atinge cele mai bune performante pe timp de ploaie si acest lucru este certificat de label-ul European de clasa A la aderenta pe carosabil ud. Franarea si manevrabilitatea sunt asigurate de numeroasele lamele de pe banda de rulare, precum si datorita tehnologiei avansate Pro-tech de la Bridgestone. Astfel, soferii auto pot conta cu toata increderea pe performante garantate la conducere, datorita umerilor benzii de rulare, de ambele parti.

Anvelope vara Michelin Primacy 4 – RECOMANDATE

Anvelope vara Michelin PRIMACY 4

Anvelopele de vara MICHELIN Primacy 4, au ca slogan „Siguranta garantata pe timp lung”. Recent premiata in cadrul testului ADAC din vara 2020, acest model de anvelopa vara reprezinta ultima lansare de cauciuc vara a celor de la Michelin. Acest nou model se remarca inclusiv printr-o mai buna eficienta la consumul de carburant, raportat la generatia precedenta. Tehnologia EverGrip, utilizata de inginerii Michelin pentru prima oara la o gama de anvelope vara, garanteaza performante excelente la franarea pe carosabil ud si aceasta pe toata durata de viata a anvelopei.

mag MICHELIN PRIMACY 4

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii