Teste Anvelope, Teste anvelope Vara

Test 2017 la anvelope sport de vara 235/35R19 (Auto Bild)

Test 2017 la anvelope sport de vara 235/35R19 (Auto Bild)

Intr-unul din testele sale anuale, respectiv test 2017 la anvelope sport de vara 235/35R19 (Auto Bild) cei de la cunoscuta publicatie auto au decis sa testeze 9 anvelope vara din gama sport / w9u9rlfcperformanta maxima, montate pe un Ford Focus ST; dimensiunea anvelopelor testate a fost de 235 35 R19. Scopul acestui test a fost de a desemna cea mai buna anvelopa sport pentru sezonul de vara 2017, se de aceea au pus accentul pe performantele anvelopelor in testele de manevrabilitate pe carosabil umed si uscat. Anvelopele au preturi care variaza foarte mult, fiind selectate deopotriva si anvelope mai de buget  si anvelope considerate premium. Singurul criteriu dupa care s-a facut selectia a fost acela ca, anvelopele trebuiau sa se comercializeze ca si anvelope sport si sa fie disponibile pe piata la momentul testului.

Cele mai bune rezultate la test 2017 la anvelope sport de vara 235/35R19 (Auto Bild)

Continental Sport Contact 6 a fost castigatoarea acestui test. Trebuie sa mentionam ca anvelopa Michelin Pilot Sport 4 S, care suntem siguri ca ar fi fost un competitor pe masura  anvelopei Continental, nu a participat la test .

Continentalul a castigat testul de manevrabilitate, dominand atat testele de franare pe carosabil uscat, cat si de de manevrabilitate pe carosabil umed. Singurul test in care s-a comportat diferit este acela de franare pe carosabil umed. Autorii testului au afirmat dupa test ca anvelopa Continental a oferit cea mai placuta experienta de condus dintre toate cele testate, aspect relevant la o anvelopa de tip sport.

Pe locul 2 a iesit anvelopa Hankook Ventus S1 Evo 2 K117 avand performante similare anvelopei Continental. Hankook a fost perceput ca o anvelopa foarte echilibrata, avand performante bune cu exceptia testului de manevrabilitate pe carosabil umed, unde a fost mai putin performanta.

Top 3 a fost completat de anvelopa Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, autorii testului spunand despre ea ca este o anvelopa buna, dar totusi are un un aspect negativ care o trage in jos, respectiv manevrabilitatea pe carosabil umed.

Restul anvelopelor.

Pe locul 4, anvelopele Falken Azenis FK510 au obtinut un rezultat bun la testul de franare pe carosabil umed si carosabil uscat, rezultate bune la testele de manevrabilitate, dar comparativ cu restul anvelopelor din test, rezistenta la rulare a fost scazuta, iar confortul si manevrabilitatea anvelopei au fost in general inferioare anvelopelor de pe pozitiile superioare.

Anvelopa Dunlop Sport Maxx RT2 a castigat testul de acvaplanare, a avut rezultate excelente in testul de franare pe carosabil umed si uscat, dar a fost nesatisfacatoare la testul de manevrabilitate pe carosabil uscat, multumindu-se cu locul 5.

Locurile 6-9 au fost ocupate de anvelope care au avut unele probleme individuale, aspect ce reiese din rezultatele testelor de mai jos. Doar 2 anvelope participante la test, respectiv anvelopa de gama medie Firestone si anvelopa de buget Rotalla au primit calificativul de ‘Nerecomandat’, ambele din cauza rezultatelor la testele pe carosabil umed.

Rezultate si concluzii:

1: Continental Sport Contact 6

Total: 34 / Carosabil uscat: 9 / Carosabil umed: 7 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 6 / Zgomot: 6
Pro: Manevrabilitate extraordinara pe carosabil umed si carosabil uscat, sportiva, raspuns precis la viraj, o experienta placuta de conducere.
Contra: Rezistenta mare la rulare.
Concluzie : Exemplara / Castigatoarea testului.

2: Hankook Ventus S1 evo2

Total: 31 / Carosabil uscat: 7 / Carosabil umed: 6 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 6 / Zgomot: 6
Pro: Manevrablitate buna pe carosabil uscat, pret bun.
Contra : Are tendinta de a vira lent pe carosabil umed.
Concluzie: Exemplara.

3: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3

Total: 31 / Carosabil uscat: 7 / Carosabil umed: 6 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 6 / Zgomot: 6
Pro: Manevrabilitate buna, raspuns precis la viraj si la franare pe carosabil uscat, rezistenta mare la fenomenul de acvaplanare.
Contra: Are tendinta de a vira nesatisfacator pe suprafete umede
Concluzie: Exemplara.

4: Falken Azenis FK510

Total: 28 / Carosabil uscat: 7 / Carosabil umed: 7 / Confort: 4 / Rezistenta la rulare: 4 / Zgomot: 6
Pro: Distanta scurta de franare pe carosabil umed, manevrabilitate buna, placuta la condusul pe carosabil uscat, pret bun.
Contra: Un raspuns inferior la manevrabilitate fata de cea mai buna din test, nivel scazut de confort, rezistenta mare la rulare
Concluzie: Recomandata

5: Dunlop SportMaxx RT 2

Total: 33 / Carosabil uscat: 6 / Carosabil umed: 8 / Confort: 7 / Rezistenta la rulare: 6 / Zgomot: 6
Pro: Rezistenta ridicata la acvaplanare, manevrabilitate buna pe carosabil umed, distanta scurta de franare pe carosabil umed si carosabil uscat.
Contra: Raspuns lent la manevrare si are o aderenta relativ scazuta pe carosabil uscat.
Concluzie: Acceptabila.

6: Pirelli P Zero

Total: 32 / Carosabil uscat: 7 / Carosabil umed: 6 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 7 / Zgomot: 6
Pro: Stabilitate ridicata si manevrabilitate buna pe carosabil uscat, se comporta bine in trafic, distanta buna de franare pe carosabil uscat, rezistenta mica la rulare.
Contra: Distante relativ mari de franare pe carosabil umed, rezistenta nesatisfacatoare la acvaplanare.
Concluzie: Acceptabila.

7: Kumho Ecsta PS91

Total: 25 / Carosabil uscat: 5 / Carosabil umed: 6 / Confort: 4 / Rezistenta la rulare: 4 / Zgomot: 6
Pro: Rezistenta buna la acvaplanare, distanta scurta de franare pe carosabil uscat, pret bun.
Contra: Stabilitate scazuta si risc de derapare pe carosabil umed, raspuns lent la viraj, aderenta nesatisfacatoare pe carosabil uscat, rezistenta mare la rulare.
Concluzie: Acceptabila.

8: Firestone Firehawk SZ90

Total: 24 / Carosabil uscat: 5 / Carosabil umed: 3 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 7 / Zgomot: 3
Pro : Rezistenta buna la acvaplanare, rezistenta scazuta la rulare, pret bun.
Contra : Stabilitate scazuta, distanta mare de franare pe carosabil umed, raspuns lent la manevrare si are un comportament neechilibrat pe carosabil uscat.
Concluzie: Nesatisfacatoare.

9: Rotalla RU01 S Pace

Total: 25 / Carosabil uscat: 4 / Carosabil umed: 1 / Confort: 6 / Rezistenta la rulare: 7 / Zgomot: 7
Pro: Rezistenta scazuta la rulare, silentioasa, pret foarte mic.
Contra: Distante periculos de mari de franare pe carosabil umed, comportament inconsistent, aderenta nesatisfacatoare pe carosabil uscat.
Concluzie: Nesatisfacatoare.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii