Anvelope All Season, Anvelope Iarna, Anvelope Vara, Utile Anvelope

Cand trebuie inlocuite anvelopele?

Anvelopele trebuie inlocuite in momentul in care acestea nu mai pot indeplini conditiile de siguranta: aderenta optima, stabilitate, etansitate, durata de viata sau nu se mai incadreaza in cerintele legale prinvind uzura. In continuare vom prezenta o serie de situatii care necesita inlocuirea anvelopelor dvs:

Adancimea profilului benzii de rulare

Trebuie acordata o importanta deosebita adancimii caii de rulare a anvelopelor deoarece aceasta joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste siguranta si performanele automobilului. In plus, legea prevede o adancime minima a profilului anvelopei de 1,6 mm. Acest lucru se poate verifica prin intermediul marorilor de uzura situati, de regula, pe canalul principal al anvelopei, iar in momentul in care acestia devin vizibili, anvelopa trebuie schimbata.

inlocuire-anvelope

Producatorul de anvelope Continental recomanda inlocuirea anvelopelor de vara la 3mm iar cele de iarna la 4mm.

Existenta unor zone cu uzura inegala pe suprafata benzii de rulare

O anvelopa care prezinta urme inegale de uzura indica probleme ale autovehicului sau o utilizare inadecvata a anvelopei. Astfel, existenta unor semne de uzura accentuate pe partea centrala a benzii de rulare poate indica faptul ca presiunea in anvelope este mai mare decat cea recomandata de producator, iar continuarea utilizarii cauciucului in aceste conditii creste semnificativ riscul de explozie. Se recomanda verificarea regulata a presiunii in pneuri.

inlocuire-anvelope

Uzura excesiva pe exteriorul sau pe interiorul benzii de rulare poate indica o problema de echilibrare a anvelopelor, de presiune necorespunzatoare sau o problema mecanica a masinii, precum alinierea necorespunzatoare a rotilor sau probleme la sistemul de transmisie.

inlocuire-anvelope-2

Anvelope care prezinta semne de imbatranire

Durata de viata al unei anvelope este strans legata de o serie de factori cu privire la modalitatea de exploatare a acesteia (sarcina la care a fost supusa, vitaza, pene/taieturi, presiune). In plus, atat producatorul de anvelope Michelin cat si producatorul de anvelope Continental recomanda inlocuirea anvelopei dupa 10 ani de la data fabricatiei, chiar daca nu exista semne de uzura, adancimea benzii de rulare nu a atins limita legala, iar aspectul lor exterior este destul de bun. Din cauza razelor de soare, a temeperaturii si a conditiilor de depozitare inadecvate, cauciucul din componenta anvelopei imbatraneste si isi pierde proprietatile, chiar daca aceasta nu a fost rulata.

inlocuire-anvelope-3

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii