Anvelope Iarna, Utile Anvelope

Cu masina pe timp de iarna: 10 sfaturi pentru un condus sigur

Cu masina pe timp de iarna 10 sfaturi pentru un condus sigur

Cu masina pe timp de iarna: 10 sfaturi pentru un condus sigur

A venit iarna si au inceput sa cada primii fulgi de zapada. Asa ca este timpul sa va verificati masina pentru a va asigura ca veti conduce in siguranta in aceasta iarna. Pentru a va ajuta, iata sfaturile noastre pentru a face fata si a va pregati pentru temperaturile de iarna.

De asemenea, va asteptăm pe AnvelopeMAG.ro cu oferte complete pentru anvelope iarna, anvelope all-season și jante.

Sfatul nr. 1: anvelopele de iarna

Nu putem sublinia suficient acest lucru: achizitionati anvelope de iarna. Mai eficiente decat cele de vara la temperaturi mai mici de 7°C, anvelopele de iarna va ofera o mai buna aderenta pe sosea, reduc distantele de franare (-6 m pe carosabil umed) si sunt, prin urmare, mai sigure. Daca locuiti intr-o regiune care este expusa frecvent la zapada si temperaturi scazute, cel mai bine este sa va echipati cu anvelope de iarna.

Sfatul nr. 2: presiunea in anvelope

La fel ca pe tot parcursul anului, este important sa verificati regulat (cel putin o data pe luna) presiunea din anvelope. Iarna, temperaturile scazute determina scaderea presiunii in anvelope. Nu uitati ca o anvelopa insuficient umflata se va uza mai repede si va va creste consumul de combustibil. Prin urmare, este recomandabil sa adaugati 0,2 bari la presiunea obisnuita a anvelopelor (cand vehiculul este rece).

Sfatul nr. 3: bateria

Verificati bateria: vremea rece reduce puterea bateriei cu 30-50% atunci cand temperaturile se apropie de 0°C. Daca masina dumneavoastra are o vechime de 4 sau 5 ani, va recomandam cu tarie sa o inlocuiti.

Sfatul nr. 4: lichidul

Verificati lichidul: acesta este primul care ingheata odata cu scaderea temperaturilor. Asigurati-va ca lichidul dumneavoastra este adecvat pentru temperaturi scazute: lichidul de spalare a parbrizului, lichidul de racire, lichidul de frana si chiar uleiul de motor.

Sfatul nr. 5: motorul

Incalziti motorul inainte de a porni la drum: acest lucru va creste temperatura uleiului de motor, care va circula mai usor si va asigura o lubrifiere mai buna.

Sfatul nr. 6: frana de mana

Evitati sa folositi frana de mana: temperaturile scazute ar putea sa o faca sa inghete si sa se blocheze. In schimb, urcati o treapta de viteza. Totusi, daca vi se intampla acest lucru, porniti masina si lasati mecanismul sa se incalzeasca.

Sfatul nr. 7: stergatoarele de parbriz

Daca parbrizul este inghetat, nu puneti in functiune stergatoarele de parbriz, deoarece gheata le va uza prematur.

Sfatul nr. 8: parbrizul

Nu puneti apa fierbinte pe parbriz pentru a-l dezgheta; socul temperaturii ar putea provoca craparea acestuia. In schimb, folositi produse de dezghetare adecvate sau o racleta buna si nu uitati manusile!

Sfatul nr. 9: usile

Nu fortati usile daca se blocheaza in frig, deoarece ati putea deteriora garniturile de cauciuc. Turnati apa calda peste garnituri si asteptati ca acestea sa se dezghete.

Sfatul nr. 10: lanturi sau huse antiderapante

Daca mergeti la munte, impachetati lanturi sau huse auto. Uneori, anvelopele de iarna nu vor fi suficiente pentru a ajunge pana in punctul de sosire, iar utilizarea suplimentara a lanturilor sau a huselor va fi foarte utila daca nu vreti sa sfarsiti in mijlocul drumului.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii