Anvelope Iarna, Utile Anvelope

Cum sa va pregatiti masina pentru iarna

Cum sa va pregatiti masina pentru iarna

Cum sa va pregatiti masina pentru iarna – A venit din nou acea perioada a anului! Puteti incepe sa va faceti ordine in dulapuri si sa va puneti deoparte hainele de vara, pentru ca vine frigul… Perioada de iarna se intinde din noiembrie pana in aprilie si este important sa conduceti in siguranta in aceasta perioada pentru a evita surprizele neplacute! Iata o verificare de iarna pentru masina dumneavoastra.

Inainte de toate, indiferent de anotimp, exista cateva puncte de baza care trebuie verificate:

  • Starea generala a anvelopelor (crapaturi, umflaturi etc.).
  • Uzura anvelopelor (va puteti referi la indicatorul de uzura de pe banda de rulare).
  • Prezenta unei roti de rezerva sau a unui kit de reparatii.
  • Starea supapelor electronice sau de cauciuc.
  • Nivelul uleiului.
  • Nivelul lichidului de racire.
  • Trusa de siguranta: triunghi, vesta galbena, etilotest, extinctor (verificati data de expirare, intre 5 si 10 ani in functie de model), trusa de prim ajutor (dezinfectant, banda adeziva etc.).

Pentru sezonul de iarna, iata cateva puncte importante pentru siguranta dumneavoastra:

ANVELOPELE

De indata ce temperatura scade sub 7°C, anvelopele de vara nu mai sunt adaptate la aceste conditii climatice: cauciucul de pe anvelopa de vara se intareste si pierdeti toate performantele si calitatile anvelopei.

Pentru a evita acest lucru, va sfatuim sa optati pentru anvelope de iarna, care va vor oferi siguranta si tractiunea de care aveti nevoie in aceasta perioada a anului. Acestea sunt de 5 ori mai lamelate, pentru o aderenta mai buna. Bineinteles, este indicat sa le montati in seturi de 4; daca montati doar doua, veti avea un dezechilibru major de performanta intre partea din fata si cea din spate a vehiculului, ceea ce va poate pune in situatii dificile (derapaje, depasiri in curbe din cauza pierderii aderentei etc.).

Pentru regiunile cu o perioada de iarna mai blanda, puteti opta pentru anvelope all-season, care va ofera performante bune pe tot parcursul anului, fara a fi nevoie sa schimbati anvelopele de doua ori pe an. Alegerea acestui tip de anvelope va reprezenta, asadar, un avantaj economic, dar aveti grija sa le adaptati la nevoile dumneavoastra si la conditiile climatice.

SPALATOR DE PARBRIZ PE TIMP DE IARNA

Trebuie sa aveti un dispozitiv special de spalare a parbrizului de iarna la -25°, care va impiedica inghetarea lichidului si provocarea unei defectiuni mecanice in sistemul de pulverizare.

BATERIE/BOOSTER

Bateria devine un element foarte fragil in perioada rece a iernii, de aceea este important sa verificati starea acesteia cu ajutorul unui voltmetru. La verificare, motorul trebuie sa fie oprit, iar tensiunea trebuie sa fie cuprinsa intre 12,5 si 12,8 volti. Daca este sub 11,7 volti, va recomandam sa o reincarcati mai intai. Cu toate acestea, daca observati ca tensiunea scade din nou, ar trebui sa o schimbati.

PRODUS DE PROTECTIE

Exista o parte a autovehiculului care trebuie protejata cat mai mult posibil, si anume garniturile usilor. Exista un lubrifiant siliconic disponibil sub forma de spray, pe care il puteti pulveriza pe partile sensibile, cum ar fi garniturile usilor, lamelele stergatoarelor de parbriz si asa mai departe. Acesta le protejeaza de sare si inghet si le impiedica sa se crape. Acest lucru le va face sa dureze mult mai mult timp.

BECURI

Cutia de becuri de schimb este importanta pe masura ce se intuneca mai devreme. Daca aveti nevoie de ele, trebuie sa aveti ceea ce va trebuie pentru a va deplasa in siguranta.

SPALATORUL

Pastrati in masina stergatoarele de parbriz de rezerva pentru a evita sa va treziti in mijlocul unei furtuni cu vizibilitate 0!

CAROSERIA VEHICULULUI

Pentru a va proteja vehiculul pe perioada iernii, va recomandam sa ii faceti o curatare temeinica la inceputul lunii octombrie si sa aplicati un strat de ceara pe toata caroseria. Acest lucru va va proteja vehiculul de sarea extrem de coroziva din zapada.

KIT SPECIAL DE IARNA

  • Degivrant pentru parbriz
  • O racleta pentru parbriz
  • Manusi
  • Lanterna
  • Lopata de zapada (pentru cele mai aspre regiuni)
  • Plapuma sau patura

Descoperiti oferta completa de anvelope pe AnvelopeMAG.ro

Anvelopele bune de iarna nu sunt un lux; ele sunt ca niste asigurari de viata. O anvelopa de vara nu are ce cauta pe drumurile inzapezite sau inghetate; distanta sa de franare este de cel putin doua ori mai mare decat o anvelopa de iarna sau all season, adaptate sezonului rece. Echipati-va masina cu anvelopele de iarna sau all season recomandate, pentru siguranta dvs. si a celorlalti utilizatori ai drumului.

Consacrati putin mai mult timp pentru siguranta dumneavoastra in traficul rutier. Profitati de informatiile utile din acest articol si de pe blog.anvelopemag.ro si inainte de a cumpara, solicitati si sfatul unui profesionist din domeniu. Nu cumparati cele mai ieftine, ci cele mai sigure anvelope.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii