Anvelope Iarna, Utile Anvelope

Cum stiti daca este o anvelopa de iarna sau de vara

cum-stiti-anvelope-iarna-vara

Cum stiti daca este o anvelopa de iarna sau de vara – Utilizarea anvelopelor de iarna a devenit obligatie legala de oarece timp, dar in acelasi timp din ce in ce mai populara si de inteles pe masura ce soferii au devenit constienti de beneficiile pe care acestea le ofera pentru condusul pe timp de iarna. Acestea au fost proiectate cu caracteristici care permit o conducere sigura in timpul sezonului de iarna si pentru o mai buna eficienta in aceste conditii. In plus, utilizarea anvelopelor de iarna va permite sa conduceti fara lanturi acolo unde acestea sunt necesare in mod normal, daca aveti anvelope vara montate. Nu stiti ce tip de anvelope sunt montate pe masina dumneavoastra? Nu va faceti griji, va vom spune cum sa va dati seama daca este vorba de o anvelopa de iarna sau anvelopa de vara, astfel incat sa puteti lua masurile necesare si dorite.

1. Anvelopele de iarna au marcaje care le diferentiaza de cele de vara

Pentru a determina daca o anvelopa este de iarna sau de vara, este necesar sa se verifice daca anvelopa are marcaje pe flanc care indica acest lucru. Cele trei tipuri de marcaje pentru anvelopele de iarna sunt M+S, MS sau M&S, respectiv simbolul grafic 3PMSF (3 Peak Mountain Snowlake). Marcajele pot disparea in timp daca anvelopele au fost folosite intensiv, dar acest lucru este totusi destul de rar si de neobisnuit.

2. Tipul de compus utilizat la fabricarea anvelopelor de iarna si anvelopelor de vara este diferit

Exista si alte diferente importante intre cele doua tipuri de anvelope, cum ar fi tipul de compozitie utilizat la fabricarea lor, dar acest lucru nu este usor de distins cu ochiul liber pentru un nespecialist in domeniu. Compozitiile anvelopelor de vara isi pierd o buna parte din eficienta atunci cand temperaturile scad sub 7°C.

Dar daca este vorba de a sti cu ochiul liber daca o anvelopa este de iarna sau de vara, acest lucru poate fi ceva mai putin complicat. Criteriile de diferentiere intre anvelopele de iarna si cele de vara incep cu benzile de rulare caracteristice, iar acestea sunt diferentele cheie care va vor ajuta sa le deosebiti cu adevarat unele de celelalte.

Cum sa va dati seama daca o anvelopa este de iarna sau de vara, uitandu-va la caracteristicile sale fizice

1. Anvelopele de iarna au un model si caneluri diferite fata de cele de vara

Cu ochiul liber se pot observa canelurile si modelele, care reprezinta principalele diferente intre anvelopele de iarna si cele de vara. Acestea nu numai ca indica modul in care se poate distinge o anvelopa de iarna de una de vara, dar sunt cele ce garanteaza o conducere sigura si eficienta in conditiile dure ale iernii.

2. Anvelopele de iarna au o densitate mare de caneluri mici

Acestea sunt in forma de zigzag si se desfasoara in directii diferite de-a lungul intregii suprafete a benzii de rulare a anvelopei, precum si intre canelurile mai mari si profunde de pe aceasta. Aceste caneluri sau lamele sunt concepute pentru a optimiza aderenta in timpul conducerii pe ploaie rece, zapada sau noroi.

3. Anvelopele de iarna au caneluri mai adanci decat cele de vara

Anvelopele de iarna noi au caneluri evident mai adanci decat cele de vara. De obicei, aceasta diferenta de profunzime este de cel putin 2 mm. Si scopul este de a putea evacua mai usor apa si pentru a garanta aderenta vehiculului in conditii de drum dificile.

De fapt, aceste caneluri nu ar trebui sa fie niciodata sub 4 mm de profunzime pentru a putea avea garantia unei conduceri in siguranta pe timp de iarna. Daca uzura benzii de rulare atinge aceasta limita, atunci este timpul sa inlocuiti anvelopele autovehiculului dumneavoastra, atat pentru siguranta dumneavoastra, cat si a celorlalti soferi.

4. Distanta dintre crampoane este mai mare la anvelopele de iarna decat la cele de vara

Distanta dintre crampoanele benzii de rulare este mai mare la anvelopele de iarna decat la anvelopele de vara. In plus, exista si alte diferente in proiectarea formei anvelopei, care in aparenta sunt mici, dar in practica sunt esentiale pentru o mai buna evacuare a apei de pe drumul pe care se circula.

5. Anvelopele de iarna au locuri pentru cuie

Probabil ca nu veti avea nevoie sa utilizati aceasta caracteristica in timpul condusului normal, dar poate fi un criteriu pentru a distinge o anvelopa de iarna de o anvelopa de vara. Prezenta uneori a acestor amplasamente se prezinta sub forma circulara si sunt dispuse in diferite puncte de-a lungul benzii de rulare a anvelopei.

Cum sa va dati seama daca o anvelopa este de iarna sau de vara este foarte simplu, verificand aceste diferite criterii prezentate mai sus si care sunt in acelasi timp principalele caracteristici care fac ca anvelopele de iarna sa fie mai sigure si mai adecvate pentru conducerea in conditii meteorologice nefavorabile si in conditii de frig. Veti gasi in magazinul nostru online anvelopemag.ro anvelope de iarna ieftine pentru siguranta dumneavoastra atunci cand conduceti pe timp de iarna.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii