Utile Anvelope

Din ce este facuta o anvelopa?

Din ce este facuta o anvelopa? – O roata face parte din viata noastra de zi cu zi si, cu toate acestea, multe persoane inca nu stiu din ce este facuta o anvelopa. Se stie despre cauciuc ca este unul dintre materialele sale principale, dar nu singurul. Sunteti curiosi sa aflati din ce este facuta o anvelopa? Va dezvaluim mai jos care sunt materiile prime care fac parte din acest produs, pe care le putem mentiona insa ca fiind esentiale in viata noastra de zi cu zi. Fie ca vorbim despre anvelopele de vara sau despre anvelopele de iarna.

Cauciucul, componenta principala a unei anvelope

Daca va intrebati din ce este facuta o anvelopa, principala materie prima a unei anvelope este cauciucul. Acesta este ceea ce numim in mod obisnuit cauciuc sau banda de rulare, desi este prezent si in alte parti ale anvelopei.

Majoritatea producatorilor de anvelope utilizeaza un amestec variabil de doua tipuri de cauciuc, cauciuc natural si cauciuc sintetic.

Cauciucul natural pentru roti este fabricat din latex si este mai scump de obtinut. Cauciucul sintetic, pe de alta parte, este fabricat din diversi polimeri care sunt derivati exclusiv din petrol. Acestia sunt mai ieftini, desi sunt supusi unui proces post-extractie pentru a fi obtinuti.

Stiati ca o singura anvelopa poate contine peste 30 de tipuri diferite de cauciuc?

Negrul de fum, una dintre cele mai putin cunoscute materii prime pentru anvelope

Aceasta este, probabil, cea mai putin cunoscuta materie prima care intra in compozitia unui pneu. Dar de unde provine acest material? Din arderea incompleta a produselor petroliere.

Acesta nu actioneaza doar ca pigment in fabricarea anvelopelor pentru a le conferi culoarea neagra specifica bine-cunoscuta. Este, de asemenea, o componenta cheie a anvelopelor, deoarece functia sa principala este aceea de a actiona ca armatura pentru cauciuc. Si, in acelasi timp, ofera si rezistenta la abraziune pentru o mai mare durabilitate a anvelopei impotriva uzurii datorita frecarii cu asfaltul.

Otelul, un element esential in fabricarea anvelopelor

Unul dintre cele mai importante elemente din structura unei anvelope este otelul. Acesta este prezent in constructia anvelopelor sub forma de centuri radiale, de unde si denumirea de modele de anvelope de tip radial. Exista diferite calitati de otel, in functie de anvelopa care urmeaza sa fie fabricata si, de asemenea, cantitatea utilizata variaza in functie de modelul de anvelopa si de dimensiunea acesteia.

Componentele textile, o parte indispensabila a unei anvelope clasice

In prezentarile facute consumatorilor cu privire la componentele unei anvelope, este de obicei surprinzator faptul ca aceasta contine fibre textile. Acesta este un lucru pe care multe persoane nu-l realizeaza!

Acestea sunt materiale care sunt utilizate in mod traditional pentru fabricarea anvelopelor. Desi astazi sunt mai putin folosite la crearea anvelopelor moderne, ele sunt inca prezente sub forma unor cordoane de fibre textile si a unor straturi de carcasa in multe dintre anvelopele pe care le folosim astazi.

Minerale si derivati ai acestora necesari pentru fabricarea unei anvelope

Daca va intrebati din ce este facuta o anvelopa, trebuie sa stiti ca aceasta contine minerale si derivati ai acestora. Printre acestea se numara sulful si oxidul de zinc. Ambele sunt, fara indoiala, indispensabile pentru fabricarea anvelopelor de astazi. Dar exista si alte minerale care fac parte din anvelope, cum ar fi siliciul si cadmiul, printre altele. Unele dintre acestea sunt prezente sub forma de uleiuri minerale.

Compusi chimici, elemente esentiale ale anvelopelor de astazi

Cand va ganditi din ce este alcatuit un pneu, este firesc sa va ganditi ca acesta contine diferiti compusi chimici. Si acesta este, intr-adevar, cazul. De fapt, majoritatea anvelopelor de astazi folosesc peste o suta de compusi chimici diferiti. Nimic mai putin! Iar in cazul celor mai complexe anvelope, acest numar poate depasi chiar 200.

Dupa cum puteti vedea, materiile prime utilizate pentru fabricarea unei anvelope sunt la fel de diverse precum rolurile lor. Printre acestea se numara acceleratorii de vulcanizare si antioxidantii care ajuta la protejarea anvelopei de uzura cauzata de lumina soarelui.

Acum stiti cu adevarat din ce este facuta o anvelopa. Chiar daca exista variatii intre producatori si diferite modele de anvelope si in functie de scopul lor, acestea sunt componentele de baza ale anvelopelor de astazi. Descoperiti catalogul nostru online de anvelope la preturi avantajoase pe anvelopemag.ro pentru a cumpara anvelopele potrivite pentru vehiculul dumneavoastra.

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii