Anvelope All Season, Anvelope Iarna, Anvelope Vara, Utile Anvelope

Tot ce trebuie sa stiti despre anvelopele pentru vehicule electrice

Tot ce trebuie sa stiti despre anvelopele pentru vehicule electrice

Tot ce trebuie sa stiti despre anvelopele pentru vehicule electrice – Vehiculele electrice si masinile hibride cu emisii reduse de noxe conduc transformarea mobilitatii asa cum o stim. Acest lucru inseamna ca este timpul sa aflati mai multe despre anvelopele durabile de inalta tehnologie care le mentin in miscare intr-un viitor fara emisii. Desi nu trebuie chiar sa reinventam roata, trebuie sa regandim multe aspecte ale anvelopei asa cum o cunoastem pentru a asigura o performanta optima. Aflati despre schimbarea cerintelor in materie de anvelope, despre inovatiile noastre in materie de anvelope si despre cele mai recente tehnologii in materie de anvelope pentru era electrica.

Greutatea crescuta inseamna o distanta de franare mai mare, cuplul instantaneu inseamna o uzura mare a anvelopelor

In comparatie cu masinile cu combustie, tehnologia de propulsie electrica reduce zgomotul motorului, emisiile, costurile de intretinere si de functionare. Cu toate acestea, o consecinta a numeroaselor beneficii ale vehiculelor electrice este cresterea semnificativa a greutatii. Bateriile sunt grele, iar greutatea lor exercita o presiune suplimentara asupra anvelopelor masinilor electrice.

Cuplul anvelopelor masinilor electrice are, de asemenea, o parte pozitiva si una negativa. Pe de o parte, inseamna o acceleratie instantanee. Pe de alta parte, acest cuplu instantaneu pune o presiune suplimentara asupra anvelopei.

Ghidul anvelopelor pentru masini electrice si hibride

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculele electrice este esentiala pentru eficienta, performanta la franare si kilometraj. Iata ce trebuie sa luati in considerare atunci cand cumparati anvelope noi pentru masini electrice sau hibride:

Verificati indicele de incarcare al anvelopei

Achizitionarea unor anvelope care pot suporta greutatea masinii dumneavoastra este intotdeauna importanta, dar este cruciala atunci cand alegeti anvelope pentru masini electrice. Efectiv, datorita greutatii vehiculelor electrice, este posibil sa aveti nevoie de o anvelopa care poate suporta greutatea suplimentara, uneori o anvelopa standard cu sarcina suplimentara este suficienta.

Zgomotul

Masinile electrice sunt, de obicei, mult mai silentioase decat vehiculele cu motoare cu combustie interna standard. Prin urmare, zgomotul generat de anvelopele care interactioneaza cu drumul este mult mai vizibil pentru sofer. Luati in considerare alegerea unei anvelope care dispune de o tehnologie care poate absorbi sunetul, cum ar fi ContiSilent™, care utilizeaza un strat special de spuma in interiorul anvelopei care poate reduce zgomotul interior cu pana la 9db.

Anvelope cu frictiune redusa pentru vehiculele electrice

Rezistenta la rulare a unei anvelope capata o importanta si mai mare pentru masinile electrice. Anvelopele cu rezistenta redusa la rulare pot contribui la prelungirea autonomiei unui vehicul electric cu pana la 12%, ceea ce nu este prea mult pentru o masina cu o autonomie de 130 km, dar pentru masinile mai noi, cu o autonomie de peste 400 km, o anvelopa cu o eticheta UE de tip „A” ar putea beneficia de o autonomie suplimentara de 50 km la fiecare incarcare, in comparatie cu o anvelopa de tip „C”. Asta este semnificativ. Aflati mai multe informatii despre eticheta UE pentru anvelope.

Cat va dura o anvelopa pentru un vehicul electric

Majoritatea persoanelor cred ca anvelopele se uzeaza mult mai repede la vehiculele electrice decat la cele conventionale. In realitate , depinde. Testele au aratat ca, in cazul unei comparatii similare, vehiculele electrice cu sisteme de tractiune pe 2 roti pot reduce kilometrajul pneurilor cu un sfert, dar in cazul vehiculelor electrice cu sistem de tractiune pe 4 roti, pneurile dureaza cu 10% mai mult.

Testele de laborator sunt un lucru, dar cel mai mare impact asupra uzurii anvelopelor il va avea intotdeauna soferul. Conducerea intensa uzeaza anvelopele, indiferent daca conduceti un vehicul electric sau nu, astfel incat beneficiile rezistentei la rulare sau ale sistemului de tractiune pot fi usor anulate.

Protectia, ingrijirea si intretinerea anvelopelor masinilor electrice

Pentru a creste longevitatea anvelopelor vehiculelor electrice, intretinerea este deosebit de importanta. Ca si in cazul altor anvelope, trebuie sa verificati regulat presiunea de aer a anvelopelor vehiculului electric si sa le reglati daca este necesar. Alinierea corecta a rotilor va reduce uzura anvelopelor si ar trebui verificata la fiecare 6 luni, sau mai devreme daca ati lovit o bordura, o groapa sau un alt obstacol. Un expert poate verifica uzura excesiva, in special pe marginea interioara a anvelopei, si va recomanda alinierea sau rotirea, dupa caz.

Daca este posibil, inlocuiti anvelopele cu modele de echipament original, care nu au fost concepute doar pentru nevoile vehiculelor electrice, ci au fost facute special pentru a se potrivi exact modelului pe care il conduceti. In 2020, sase dintre cei zece producatori de vehicule electrice cu cel mai mare volum de productie din lume s-au bazat pe anvelopele noastre pentru vehiculele lor. Printre acestia s-au numarat Tesla cu Model 3 si Model S si Volkswagen cu ID.3.

Recomandari anvelope destinate pentru electrice și hibride

Recomandari anvelope compatibile cu electrice și hibride

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii