Noutati, Noutati despre anvelope

Bridgestone colaboreaza cu Microsoft

Bridgestone si Microsoft

Bridgestone colaboreaza cu Microsoft pentru a dezvolta un sistem de monitorizare la nivel mondial pentru detectarea problemelor de deteriorare a anvelopelor in timp real.

Problemele anvelopelor

Problemele de anvelope iau patru forme principale: presiune inadecvata, oboseala, uzura neregulata si, in cele din urma, avarii cauzate de borduri, gauri sau obiecte de pe drum. Din fericire, majoritatea acestor probleme pot fi deja atenuate in mod fiabil. Prezenta in service-ul auto in mod regulat si inlocuirea anvelopelor la timp vor ajuta la protejarea impotriva uzurii si oboselii acestora.

Unele aspecte ale avariei anvelopelor nu pot fi detectate fara o inspectie manuala atenta si care poate aparea oricand. Anvelopele deteriorate pot duce la accidente. De asemenea, acestea pot afecta negativ alte componente ale vehiculului, cum ar fi deteriorarea rotilor, creand astfel o sursa suplimentara de pericol potential pentru soferi.

Tehnologia auto se dezvolta in mod continuu

Sistemul de monitorizare a daunelor la anvelope de la Bridgestone ofera atentionari in timp real a daunelor. Foloseste cadrul cloud MCVP impreuna cu datele existente ale senzorilor, de la hardware-ul care este deja instalat si foloseste algoritmi pentru a detecta evenimente care afecteaza suprafata si carcasa anvelopei. Soferul poate fi instiintat imediat despre pericol si poate actiona in consecinta pentru a remedia situatia. In prezent, nu exista niciun alt sistem de monitorizare echivalent disponibil pe piata. Alternativele ar necesita instalarea hardware-ului suplimentar.

Acest sistem de monitorizare a avariilor anvelopelor are si alte caracteristici valoroase. Sistemul nu numai ca intelege cand s-au produs avarii, dar si unde. Astfel, permite o perspectiva mai larga a conditiilor si infrastructurii rutiere, perspectiva care poate fi utilizata pentru a avertiza institutiile responsabile de problemele rutiere si de limitarea pericolelor. Viitoarele vehicule autonome ar putea fi, de asemenea, beneficiare ale sistemului – deoarece vehiculele transmit informatii despre pericolele locale pentru alte persoane din apropiere, precum si despre stocurile de date cloud.

In prezent, noul sistem de monitorizare a avariilor anvelopelor Bridgestone este disponibil pentru toate flotele de vehicule si pentru OEM-urile care folosesc MCVP. Parteneriatul cu Microsoft permite, de asemenea, ca Bridgestone sa isi dezvolte in continuare solutia pentru a raspunde cerintelor flotelor si partenerilor OEM din intreaga lume.

O colaborare digitala pentru viitorul mobilitatii

Microsoft Connected Vehicle Platform va furniza catre Bridgestone o infrastructura digitala care va accelera livrarea de solutii de mobilitate conectate, oferind acces la o multitudine de capacitati Microsoft Azure, AI si IoT. De asemenea, colaborarea cu Bridgestone ajuta Microsoft sa isi dezvolte ecosistemul de parteneri de sprijin si le permite clientilor MCVP sa integreze solutiile acestor parteneri in propriile lor oferte.

MCVP ofera o platforma orizontala constanta, conectata la cloud, pe scenarii digitale pe care pot fi construite solutii orientate catre clienti, inclusiv infotainment in vehicul, navigatie avansata, conducere autonoma, servicii de predictie si telematica, precum si actualizari OTA. Include disponibilitatea si scala globala la nivel de intreprindere care vine cu Microsoft Azure.

Laurent Dartoux, CEO si presedinte al Bridgestone EMIA, spune: „Digitalul este o parte atat de mare din ceea ce facem astazi la Bridgestone; este imperativ sa lucram cu parteneri lider in industrie, care ne pot sprijini nevoile noastre astazi si in viitor. Colaborand cu Microsoft, avem ocazia sa aducem sistemul nostru de monitorizare a avariilor anvelopelor la milioane de soferi, oferindu-le o mai buna siguranta si liniste sufleteasca.”

Daca ti-a placut articolul „Bridgestone colaboreaza cu Microsoft”, nu uita sa-i dai un share! Oferta AnvelopeMAG.ro de anvelope Bridgestone poate fi consultata aici! Descopera promotiile AnvelopeMAG aici!

 

 
Acest site foloseste cookies, continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla detalii